HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 9. kolo, po 28.9.2009
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
2:5
1:0, 0:3, 1:2
Branky a nahrávky: 4. Ferebauer (Kadlčík, Vrba), 45. Krejčík (Ferebauer) - 26. Vachovec, 29. Rohan M. (Hudák), 40. Vaněk (Chaljavin), 53. Hudák (Vaněk), 59. Přindiš (Dlapa). Rozhodčí: Kubeš – Arazímová, Špringl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 71.
Ml.Boleslav: Klimíček – Švaříček, Houser, Vrba, Mikulaštík, Soukup, Sedláček, Arazim, Martínek – Krejčík, Ferebauer, Hájek, Jiránek, Belay, Loskot, Antončík, Kadlčík, Vernek, Rys, Protivný, Lenc
Karlovy Vary: Hruška – Šik, Schusser, Přindiš, Funk, Rohan M., Dlapa – Frk, Hudák, Flieger, Keilner, Chaljavin, Putyera, Mareček, Vaněk, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan T.

Komentář k utkání

Boleslavští si byli očividně vědomi své špatné domácí bilance a hned od začátku utkání byli velice aktivní. Jejich pohybu v útočném pásmu sice chvilku chyběla důraznější a přesnější střela, první pořádná šance ale za záda karlovarského Hrušky nakonec propadla. Ferebauer se úspěšně chopil Kadlčíkem předloženého puku a zakončil do horní části branky.

Hostující Frk sice mohl krátce na to vyrovnat, když se dostal do samostatného úniku, přihrávka od jeho spoluhráče ale byla značně nepřesná. Přibližně v polovině první třetiny pak měli Karlovarští další šanci v podobě přesilové hry, Středočeši oslabení ovšem svědomitě ubránili. Naprázdno vyšly i další dvě šance. Nejprve to zkoušeli v přečíslení hosté, Chaljavin ale nakonec vystřelil až z moc ostrého úhlu. Na druhé straně se kotouč po střele Loskota odrazil od ostří brankářovy brusle.

Hra Boleslavi nepůsobila vůbec špatně ani na začátku druhého dějství. Po střele Antončíka už všichni zvedali ruce nad hlavu, Hruška se ale ještě stihl přesunout a puk zalehnout. V tomto případě zafungovalo staré známé pravidlo "nedáš – dostaneš" a ve 26. minutě čistým průstřelem vyrovnal Vachovec. V ten moment to ještě nevypadalo pro Boleslav nijak tragicky. Až téměř do poloviny utkání dokázala vést a pořád působila dravěji.

Jenže pak přišlo vyloučení domácího hráče a střela Martina Rohana rovnou mezi betony Klimíčka. Sudí sice téměř vzápětí dopřál početní výhodu Středočechům, Boleslavští ale prakticky nevystřelili na branku. Trochu paradoxně se domácí začali výrazněji prosazovat až po vypršení karlovarského trestu, Krejčíkův pokus ale Hruška vyrazil v rozkleku a osamocený Lenc zase přestřelil. Pouhou vteřinu před koncem třetiny pak vsítil třetí gól Energie Vaněk.

Boleslavským se ani ve třetí dvacetiminutovce nedala upřít snaha. Tu navíc ve 45. minutě zúročil Krejčík a rázem tak povedeným gólem na 2:3 vykřesal domácím jiskřičku naděje. Slibně vypadala i střela Ryse, která sice nejprve nepůsobila nijak nebezpečně, hostující gólman s ní měl ale nečekané problémy. Na druhé straně opakovaně zkoušel své štěstí Hudák, jehož dobývání boleslavské branky sice domácí obrana dvakrát odrazila, napotřetí ale už tak úspěšná nebyla.

Trenéři domácího celku už na začátku 58. minuty odvolali gólmana a pustili se do závěrečného tlaku očividně odhodlaní výsledek ještě za každou cenu změnit. Jenže přišel faul Verneka a Klimíček musel zpátky do branky. Tu nakonec stejně neuhájil, o využití početní výhody se postaral Přindiš. Karlovy Vary tak rázem vedly o tři branky a na konečném výsledku 2:5 už nezměnil ani vybraný oddechový čas domácích, ani vyloučení karlovarského Dlapy.