HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, 18. kolo, so 31.10.2009, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
2:1p
0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 22. Mainer (Slavík, Erben), 63. Mainer (Němec) - 55. Beran (Hluchý). Vyloučení: 7:8 - navíc Erben (PLZ) a Švec (KVA) oba DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Plzeň: Polívka - Houfek, Slavík, Špaček, Karpíšek, Procházka, Blumentrit - Němec, Pitel, Vizinger, Soukup, Váchal, Erben, Noga, Biskup, Pašek, Mainer
Karlovy Vary: Honzík - Lintemer, Valeš, Hluchý, Urbančok, Gombár, Konečný - Táborský, Svoboda, Zadražil, Sýkoira, Kubáč, Winkler, Tomeček, Švec, Záhora, Matyáš,Novák, Beran, Formánek

Komentář k utkání

První větší příležitost byla k vidění ve druhé minutě, když Záhora najížděl na Polívku. Dokázal sice přinutit plzeňského gólmana, aby opustil své brankoviště, puk za něj ale nedostal. Na druhé straně při přesilovce těsně vedle tečoval Mainerovu střelu Němec. V 6.minutě se už už varští radovali ze vstřelené branky. Zadražil dle rozhodnutí rozhodčích však nastřelil jen tyč a Beran nestihl puk ležící těsně před brankovou čarou za Polívku dorazit. V 10.minutě nedokázal potrestat zaváhání hostující obrany Erben. Z těsné blízkosti nepřekonal Honzíka. Ve 14.minutě se musel opět Honzík ve svém brankovišti hodně snažit, aby zabránil gólu. Soukup našel Paška a jeho střela jen o kousek mnula horní roh branky. Kotouč se poté stále povaloval v nebezpečné blízkosti brankové čáry, ale karlovarská obrana i za pomoci svého golmana nebezpečí zažehnala. Tři a půl minuty před koncem třetiny nastřelil v přesilovce Hluchý tyč.

Po několika vteřinách druhé třetiny dostala Plzeň možnost přesilové hry a v čase 21:07 ji po závaru před brankou využil Petr Mainer - 1:0. Stejnou možnost měli domácí i ve 26. minutě. Hráči si sice vypracovali pár slibných šancí, ale ani jednu nedokázali využít. Když už se hrálo 5 na 5, vytvořil si velkou příležitost Váchal. Jeho projektil byl tak prudký, že při jeho chycení málem skončil karlovarský brankář ve své svatyni. Ve 35. minutě byl Váchal v akci podruhé. Tentokrát mu v cestě ke gólu stála Honzíkova vyrážečka. Ve 38. minutě hráli pro změnu přesilovku hosté. A dokonce dvojnásobnou! Příliš se jim ale nedařilo, kromě pár střel od modré se k ničemu nedostali. Již v klasické přesilové hře však nastřelili tyčku. Už třetí v utkání.

Z pochopitelného důvodu do třetí třetiny nastoupily aktivněji Vary. Polívka byl ostřelován téměř z každé pozice. Zároveň se však objevovaly mezírky v jejich obraně, které Plzeň využívala k protiútokům. Soukup prověřil Honzíkovu lapačku. V přesilové hře domácích měl obrovskou možnost Mainer. Puk odražený od betonů gólmana se pokusil vrátit za jeho záda, ale nemířil přesně. V 50. minutě v další početní výhodě Plzně promáchl před odkrytou částí branky Erben. Tato akce vyvovala bitku právě mezi Erbenem a Švecem. Obě horké hlavy byly okamžitě odeslány do sprch. V 55. minutě hráli i hosté v početní převaze, kterou hned po pár vteřinách v čase 54:18 využil Matěj Beran - 1:1. Plzeň se dostala pod tlak a musela si pomáhat fauly. Sýkora naštěstí pro domácí tečoval jen do náruče Polívky. V posledních vteřinách třetí třetiny předvedl výborný obraný zákrok Špaček proti najíždějícímu Beranovi.

Utkání tedy dospělo do prodloužení. V něm si v 63. minutě najel na přihrávku Němce Petr Mainera propálil všechno, co mu stálo v cestě - 2:1. Svým druhým gólem v utkání rozhodl tedy o bonusovém bodě pro Plzeň.