HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 30. kolo, pá 4.12.2009, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
7:3
2:0, 2:1, 3:2
Branky a nahrávky: 14. Jonák (Sedláček), 16. Sedláček (Jonák, Herm), 22. Baxa (Boháč), 28. Růžička (Petruška, Hošťálek), 43. Sedláček, 44. Baxa, 60. Bernard (Polívka) - 33. Frk (Kverka), 41. Kverka, 55. Rohan (Hudák).
Plzeň: Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Sullmann, Zeman, Boháč - Polívka, Sedláček, Trojan, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernad, Roušal, Jonák.
Karlovy Vary: Endal - Ryžuk, Valeš, Šik, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan, Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Putyera, Sýkora, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka.

Komentář k utkání

Plzeňáci poprvé zahrozili ve třetí minutě a hned se z této akce dostali do vedení. Vít Jonák dorazil Sedláčkovu střelu - 1:0. Další šance přišla až v 10.minutě. Endal zasahoval nejprve proti Hošťálkovi a hned také proti Trojanovi. Ve 13.minutě v karlovarské přesilovce předvedl první náročnější zákrok i Mazanec. Jeho pozornost prověřil Šik. Ke konci oslabení domácích se strhla na ledě drobná potyčka. Rozhodčí ji však téměř okamžitě rozehnali. V čase 15:47 hráli přesilovku domácí a dorážkou z chumlu před brankou ji využil Pavel Sedláček - 2:0.

Domácí udeřili znovu hned na začátku třetiny. V čase 21:25 potřetí překonal Endala Jan Baxa - 3:0. Další pu v síti Energie se zatřepetal ve 28.minutě. Daniel Růžička vystřelil a kotouč propadl za záda gólmana - 4:0. Vary hned nato hrály přesilovou hru, ale Mazance překonat nedokázaly. Až v čase 32:40 propadlo plzeňskému brankáři do sítě nahození Martina Frka - 4:1. Ve 36.minutě chyboval v přesilovce na modré Sullmann a Flieger se už řítil na Mazance. Plzeňský obránce se však na poslední chvíli stihl vrátit. Pochvalu si aleod trenéra rozhodně nevysloužil. Se sirénou byl faulován domácí kapitán, z čehož opět vznikla strkanice a rozhodčí rozdal trestných minut více, než původně plánoval.

Plzeň nastoupila do třetí třetiny o jednoho muže oslabená a za Karlovy Vary už v čase 40:16 snížil Jaromír Kverka - 4:2. Vzápětí Plzeň hrála minutu a půl trvající početní převahu 5na3 a beze zbytku ji využila. Nejprve v čase 42:21 Pavel Sedláček - 5:2 a těsně před koncem již klasické přesilovky upravil skóre Jan Baxa - 6:2. Plzeň od té doby byla na ledě pánem a hosty již k téměr ničemu nepustila. Ve 44.minutě Alex Sullmann porazil na body Ondřeje Dlapu. Na bitku se přišel podívat i Michal Dvořák, který v šatně A-týmu čekal na svůj zápas. A další vzrušení přišlo v 50.minutě, když Trojan svedl pěstní souboj se Sýkorou. Indiánský válečník opět zvítězil, ale postihl ho stejný osud jako jeho soukmenovce - putoval do sprch. V čase 54:24 přišlo ještě snížení hostí z hole Martina Rohana - 6:3. Ovšem poslední slovo měl těsně před koncem Jakub Bernad a pečetil vysoké vítězství Plzně.