HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 11. kolo, pá 29.1.2010, Hostan aréna
Znojmo
Karlovy Vary
4:1
0:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 29. Trojan (Síkela), 29. Piskoř (Jarůšek), 42. Kovalský (Fára), 55. Jarůšek (Pospíšil) - 49. Frk (Vaněk). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Lukš. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 26:27. Diváci: 79. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Znojmo: Kameš - Pospíšil, Kusák, Latner, Pláněk, Stehlík, Lattner - Bartoš, Fára, Piskoř, Horváth, Trojan, Zika, Kovalský, Síkela, Jarůšek.
Karlovy Vary: Habal - Ryžuk, Valeš, Šik, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan, Dlapa - Frk, Hudák, Chaljavin, Sýkora, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka.

Komentář k utkání

První dvacetiminutovka nepřinesla příliš pohledný hokej. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci ke skórování i přesto, že si oba týmy zahrály přesilové hry. Nejprve měly výhodu Karlovy Vary, ale znojemským hráčům s Kamešem v brance se podařilo tyto těžké minuty ubránit. Největší šanci domácích v úvodních dvaceti minutách měl Jarůšek, který se řítil sám s pukem proti jedinému obránci, ale ani z dorážky se mu nepodařilo Habalu překonat. I hosté měli své šance. Nejvíce střel letělo na Kameše od modré, ovšem ani jedna neskončila za ním. V závěru se naskytla početní výhoda i domácím, čtyřicet sekund z poslední třetiny jim však ke skórování nestačilo.

V úvodu druhého dějství dohrávalo Znojmo přesilovku, ale tu nevyužilo stejně jako tu o tři minuty později. Habala sice měl problémy s Fárou i Piskořem, kteří se snažili o dorážku v brankovišti, dezorientovaný gólman ovšem nakonec puk našel. Ve dvacáté osmé minutě udeřilo Znojmo poprvé. Učebnicovou akci předvedl Síkela s Trojanem. První jmenovaný naznačil střelu a poslal puk zadovkou na Jana Trojana, jemuž nedělalo problém umístit puk do odkrytého roku branky – 1:0. O pár sekund později se měnil stav znovu na straně domácích. Tentokrát byl šťastným střelcem Dominik Piskoř, který dostal před brankou přihrávku od Jarůška – 2:0. Poté na chvíli převzalo kontrolu nad hrou Znojmo, avšak ani jeden z pokusů Pláňka, Fáry či Kovalského Habalu již v této třetině nepřekonal. Hosté se také snažili, ovšem Kameš si svoji bránu pohlídal a nepustil za sebe jediný puk.

Třetí třetina přinesla poněkud atraktivnější hokej a Orli do ní vlétli opravdu rychle, neboť již ve čtyřicáté druhé minutě proměnil šanci Lukáš Kovalský. Ten chtěl puk snad jen nahodit na Habalu, ale kotouč se odrazil od gólmana tak, že skončil přímo za brankovou čárou – 3:0. Zvýšit mohl Jarůšek, který se dostal sám do úniku, ale tentokrát byl karlovarský brankář pozorný. Ve čtyřicáté osmé minutě se poprvé povedla akce hostům. Ve vlastním oslabení se dostali do přečíslení, Vaněk přihrál Martinu Frkovi a ten snížil na rozdíl dvou branek – 3:1. I Znojmo ukázalo, že umí dávat góly v oslabení, když Pospíšil poslal puk na volného Richarda Jarůška, jenž projel brankovištěm a podstrčil puk gólmanovi pod betonem – 4:1. Následně se hodně vylučovalo a domácí hráli chvíli přesilovku pět na tři, ale do většího tlaku se nedostali, neboť si šel po pár sekundách odsedět trest i znojemský hráč. Když se Karlovým Varům nabídla krátká výhoda, zaduněla Hostan arénou nastřelená tyčka. To bylo vše, co se v zápase odehrálo a hosté odjíždějí s prázdnou.