HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, 24. kolo, pá 19.11.2010
Slavia
Karlovy Vary
5:2
1:1, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: 17. Nejezchleb (Moravec), 22. Jedlička (Nejezchleb, Knot), 37. Török (Hlinka), 39. Kotyra (Nejezchleb), 42. Hlinka - 6. Zadražil (Táborský, Sturma), 24. Priškin (Kubáč). Rozhodčí: Schmejkal - Frodl, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Slavia: Uhlík - Ryzák, Šteiner, Jedlička, Török, Nádvorník, Nejezchleb, Knot, Kotyra, Hložek, Löbl, Benda, Růžička, Freisler, Vacek, Hlinka, Moravec, Hejna, Burian
Karlovy Vary: Rauscher (42. Fečo) - Urbančok, Matyáš, Priškin, Ziegler, Čoudek, Sturma, Gombár, Troška - Táborský, Svoboda, Winkler, Bečka, Zikmund, Gorčík, Csamango, Novák, Hroch, Koblasa, Kubáč, Zadražil

Komentář k utkání

Hned po několika střídáních se do obrovské šance dostal domácí kapitán Tomáš Moravec, ale v ideální střelecké pozici trefil pouze karlovarského brankáře Rauschera. O necelou minutu později mohl Moravec s celou slávistickou obranou pouze přihlížet krásné kombinaci hostů, kterou zakončil Matěj Zadražil. 0:1.

Slávisté poté přidali na obrátkách a v 17. minutě se jim podařilo srovnat krok. Pomohla jim k tomu notná dávka štěstí. Puk se totiž po nečekaném odrazu od mantinelu ocitl před zcela volným Moravcem, který předložil ideální pas Richardu Nejezchlebovi. Slávistický špílmachr už pouze doklepával do prázdné branky. 1:1.

V úvodu druhého dějství se sice slávisté díky přesilovkové trefě Jakuba Jedličky dostali do vedení, o dvě minuty později znamenala schovaná střela Jana Priškina vyrovnání na 2:2.

Ještě do druhé sirény si aktivnější slávisté stačili vydobýt dvougólové vedení. Nejprve se prosadil v čase 36.04 Tomáš Török a o dvě minuty později zvyšoval po Nejezchlebově průniku Martin Kotyra už na 4:2.

Běžela 42. minuta, když Filip Hlinka střelou z ostrého úhlu vyhnal Rauschera z karlovarské branky. Ani změna na postu brankáře a ani závěrečný tlak hostů už nic nezměnily na tom, že tři body za výhru 5:2 zůstanou v Edenu.