HC Energie Karlovy Vary
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 39. kolo, čt 23.2.2012
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
4:2
1:2, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 20. Franek (Bajtek, Juhász), 30. Franek (Bajtek), 46. Franek (Bajtek), 52. Diviš (Bezuška, Juhász) - 14. Troška (Funk, Švec), 18. Švec (Baar, Troška). Rozhodčí: Šutara - Moravec, Hlavatý. Vyloučení: 6:4, navíc Švec (KVA) 30 min OT. Využití: . V oslabení: . Diváci: 99. Střely na branku: 54:47. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Oceláři Třinec: Hollý (Němec) - Ižacký, Běhal, Juhász, Diviš, Repe, Kurzok, Burzala, Franek - Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Bumbál, Hegyi, Hurtík, Kapica, Teper, Kajaba, Číhal, Chomič, Bezuška.
Karlovy Vary: Habal (Ngueyn-Son) - Urbančok, Troška, Baar, Vaněk, Funk, Gombár - Tomeček, Kubáč, Svoboda, Harkabus, Švec, Kverka, Zadražil, Klíma.

Komentář k utkání

V devětatřicátém kole NOEN extraligy juniorů se utkali na půdě Třince domácí Oceláři proti Energii z Karlových Varů. Od úvodu utkání si lepší šance vytvářeli zejména hosté a domácí tým hned dvakrát výtečně podržel brankář Juraj Hollý, který svými pohotovými zákroky nedovolil Karlovým Varům tak brzy vstřelit gól. Poté se začalo hrát celkem opatrně a na kluzišti se nedělo nic zajímavého, to změnilo až následné vyloučení třineckého Kajaby, neboť hosté dokázali rychle využít svou početní převahu a zaznamenat tak první branku utkání. O tu se postaral David Troška, který nikým netísněn přesně vystřelil a našel skulinu ve výstroji domácího brankáře. Další gól padl znova v neklasickém počtu hráčů na ledě a opět do sítě domácích, ale ve zcela opačné situaci, neboť to byl právě Třinec, který měl početní převahu. Útočící domácí hráči si nedali pozor a hosté se vydali do protiútoku hned ve třech dobře postavených hráčích. Lukáš Baar před bránou Třince zvolil přihrávku doleva na zcela volného hráče jménem Marek Švec, který z pokleku zavěsil kotouč. Přeci jen se v závěru první periody podařilo Ocelářům snížit stav utkání, když Bajtek poslal puk zpoza brány do místa vedle brankoviště a dobře zorientovaný Tomáš Franek zakončil pod víko.

Ve druhé dvacetiminutovce byla velmi podstatná situace až přesilová hra domácích v půli periody, ve které nejprve mohli opět hosté vsítit branku ve vlastním oslabení, neboť Vojtěch Tomeček se dostal do úniku a tváří tvář mu brankáři Hollý vychytal jeho pokus o zakončení blafákem do bekhendu. Za bezmála minutu už ovšem gól padl. V posledních pár sekundách přesilové hry se od modré čáry trefil pod horní tyč třinecký forward Tomáš Franek a vyrovnal tak vývoj utkání. Toto vyrovnání domácí hráče psychicky povzbudilo a i nadále byli velmi nebezpeční, ale diváky pobavil zejména Tomeček, který předváděl velice pohledné parádičky, kterými se dostával přes třineckou obranu.

Počátek poslední třetiny ovládli domácí, kteří se také mohli radovat z dalšího gólu v síti Habala. Tuto branku vsítil znova Tomáš Franek, pro kterého to byla zároveň branka znamenající hattrick. Franek se lehce dostal ke kotouči a z mezikruží zvolil střelu po ledě. Jeho rána propadla brankáři hostů mezi betony a doklouzala až do brány k levé tyči. V 52. minutě Oceláři zvedli opět euforicky ruce nad hlavu, neboť se domácí dostali v přesilové hře do rychlého přečíslení. Juhász poslal puk dopředu na střed Bezuškovi, který si najel až před bránu a přesně přihrál doleva, kde si najížděl Jan Diviš. Tomu už neudělalo žádný problém vsítit do odkryté brány gól. Poté se už domácí prakticky pouze bránili a odolávali vysoce aktivním hostům. Třinečtí jim to usnadňovali v podobě faulů a Energie hrála velice slepené přesilovky. Tři minuty před koncem zápasu Karlovy Vary odvolali brankáře Habala a zvysoka tlačili Třinecké, které v těchto chvílích náramně podržel domácí brankář Juraj Hollý. Zbývalo už pouhých třicet sekund, než zazní závěrečná siréna utkání a Kapica z útočného pásma vyslal střelu do prázdné brány, avšak ta zasáhla pouze tyč.