HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští mladíci pokračují ve spanilé jízdě

MHL: HC Energie Karlovy Vary - Dinamo-Šinnik Bobrujsk 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Energetici potvrdili výbornou formu, a i podruhé porazili běloruský tým, kterému tentokrát nadělili čtyři kousky. Hvězdou utkání byl Jiří Klimíček, který vstřelil gól, a na dva další nahrál. Tradiční oporou byl i gólman Vladislav Habal, který vychytal už svou devátou nulu v MHL.
MHL, 36. kolo, st 28.11.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Dinamo-Šinnik
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Zadražil (Sýkora, Klimíček), 22. Klimíček (Harkabus), 28. Sýkora (Zadražil), 48. Vrána (Harkabus, Klimíček). Rozhodčí: Gordijenko - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Průběh utkání: 4:0.
Karlovy Vary: Habal - Chalupa, Klimíček, Šik (A), Dvořák, Gombár, Troška - Flek, Kverka (C), Koblasa (A), Jurák, Harkabus, Vaněk, Vrána, Švec, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil, Novák
Dinamo-Šinnik: Karnauchov - Něvzorov, Andrejčikov (A), Zozon, Voles, Jermačkov, Znacharenko, Rak - Samochin, Makrickij, Levko, Parfejevec (C), Misnikov, Mochorev, Drindrožik, Agejenko (A), Gorbunov, Levša, Šantyka, Kolenčukov, Ambrožejčik

Komentář k utkání

Hosté chtěli odčinit neúspěch z prvního utkání, a tak vstoupili do zápasu zostra. Už ve 3. minutě musel Habal řešit závar v brankovišti, při kterém se snažili dorážet Samochin a Kolenčukov. Co se nepovedlo jim, dokázali energetici hned při první vážnější akci. Sýkora našel 9. minutě před brankou Matěje Zadražila, který jeho pas tečoval za záda gólmana. Vzápětí trefil Parfejevec tyčku domácí svatyně. Aktivnější byli dále hráči Bobrujsku, brankáře už ale vážněji neohrozili.

Druhou třetinu zahájili energetici na výbornou. Jiří Klimíček vypálil při přesilovce od modré čáry, a zvýšil na 2:0. Ve 28. minutě navíc domácí vstřelili další gól. Tomáš Sýkora dostal puk před branku, a pod gólmanem dostal kotouč do sítě. Činit se ale musel i Vladislav Habal. Největší šanci měl Kolenčukov, jehož střelu z bezprostřední blízkosti ale karlovaský gólman chytil do lapačky. Hosté sice často drželi puk v útočném pásmu, nebylo jim to ale nic platné, kus černé gumy za brankovou čáru nedostali.

Ve třetí části to ještě hokejisté Dinama – Šinnik zkoušeli, domácí ale bránili svědomitě, a nepřipustili na ledě žádné drama. Naopak, ještě se jim podařilo zvýšit náskok. Klimíček nahodil puk od modré, a Lukáš Vrána ho tečoval tak, že Karnauchov neměl šanci zareagovat. Karlovarští měli ještě několik náznaků šancí, další trefu už ale nepřidali. Zápas tedy skončil výsledkem 4:0.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Spokojeni musíme být s oběma výsledky. Druhé utkání s Bobrujskem bylo v pořadí desáté, kdy jsme neinkasovali při hře pět na pět. To je důkaz vynikají hry týmu i gólmana. Minulá utkání byla mezi námi a Bobrujskem daleko vyrovnanější. Rozhodovaly přesilovky a oslabení. Až teprve v domácích zápasech jsme se dokázali prosadit při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Sedíme v rozjetém vlaku a byli bychom velice neradi, kdyby se někde zastavil. Co se týče druhého zápasu s Dinamem-Šinnik tak nám se nepovedl úvod. Hráči byli nekoncentrovaní a dlouho nám trvalo, než jsme je vrátili zpět do utkání. Celý den působili laxně a to první třetina jasně ukázala. Rozhodla naše druhá branka a ubráněná přesilovka pět na tři, která nás zdravě nakopla.

Alexandr Beljavskij (Dinamo-Šinnik Bobrujsk): Musím říci, že Energie byla v obou zápasech lepší než my. Rozhodla disciplína, kterou domácí měli, my bohužel nikoliv. Karlovy Vary podaly výborný kolektivní výkon a to rozhodlo. Dalším rozhodujícím faktorem byl výkon gólmana, který byl nepřekonatelný. Měli jsme připravenou určitou taktiku, ale bohužel jsme jí nedokázali realizovat. I proto jsme měli na konci zápasu na kontě nulu.

Fotogalerie