HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, 24. kolo, so 1.12.2012
Sparta
Karlovy Vary
5:2
2:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Abdul (Knobloch, Keller), 13. Pokorný (Pulkrab), 29. Kadeřávek, 31. Vokurka (Major), 44. Lojka (Krudenc, Svoboda) - 38. Kohout, 60. Čejka (Kodl). Rozhodčí: Horínek - Cafourek, Kettner. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 38. Střely na branku: 29:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.
Sparta: Langer - Kadeřávek, Kazda, Keller, Knobloch, Kolář, Mikliš, Široký, Vokurka - Abdul, Augustin, Bartoš, Černoch, Havel, Klindera, Krudenc, Lojka, Major, Pokorný, Pulkrab, Svoboda
Karlovy Vary: Kuchař (od 29. Frček) - Bláha, Dvořák, Kodl, Michálek, Priškin, Vaněk, Veverka - Beránek, Čejka, Dimitrov, Gorčík, Janata, Klíma, Kohout, Osmík, Petrov, Poljanyčka, Rubeš

Komentář k utkání

Po úvodní oťukávané začalo být brzy jasné, který tým bude mít v utkání navrch. Sparta vycházela ze zajištěné obrany se kterou si hosté dlouho nevěděli rady a své gólové šance s přehledem proměňovala. V osmé minutě vypálil od modré čáry Knobloch a Jindřich Abdul tečoval puk mimo dosah hostujícího gólmana. Za pět minut pak předvedli sparťané parádní ťukec na brankovišti a na konci pohledné akce byl zakončující Dominik Pokorný, který již prázdnou branku nemohl minout. Hosté se v první třetině potýkali s mnoha nepřesnostmi a gólově se prosadit nedokázali.

V úvodu druhé části mohl snížit Osmík, ale sám u tyčky spaťanské branky nedokázal přehodil beton gólmana Langera. A další myšlenky hostů na vyrovnání brzy utnuli domácí střelci dvěma slepenými góly. Obránce Patrik Kadeřávek nabral rychlost a svůj překvapivý výpad zakončil přesným zakončením, které odrazil o tyčku karlovarské svatyně. To vyhnalo hostujícího gólmana z branky, ale ani jeho náhradník Frček se z čistého konta dlouho radovat nemohl. K odraženému puku se za modrou čarou dostal Jiří Vokurka a přesnou střelou do šibenice zvýšil již na 4:0. Sparta pak přece jen trochu polevila a její nepozornosti využil ve 38. minutě Martin Kohout, který snížil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

S trochou nadsázky se dá říct, že třetí třetina již nepřinesla mnoho zajímavého. Zejména od krásné branky Lukáše Lojky, kterou zvýšil již na 5:1 začínalo být jasné, že zvrat v zápase již nepřijde. V závěru sice hosté ještě využili přesilovou hru, když skóre uzavřel přesnou střelou Michael Čejka, to však již nemohlo nic změnit na faktu, že Sparta si z tohoto utkání připsala zasloužené tři body.