HC Energie Karlovy Vary
DHL extraliga juniorů, 2. kolo, po 4.1.2016
Chomutov
Karlovy Vary
3:0
2:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 5. Lidák, 5. Wágner (Részegh), 40. Wágner (Krivošík, Részegh). Rozhodčí: Turčan - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 38:20. Průběh utkání: 3:0.
Chomutov: Lukeš - Páleník "C", Hierman, Cestr "A", Hlaváček, Benda, Lidák, Novák, Wágner, Krivošík, Svoboda, Részegh, Tůma, Adámek, Tupý, Rindoš, Strunz "A", Dejmek.
Karlovy Vary: Frček - Beer, Pajk, Michálek, Rulík "C", Dudek, Vodička, Weinhold - Osmík "A", Svoboda, Čejka, Vrána "A", Tamáš, Davídek, Hauzr, Hendrych, Janata, Babka, Procházka.

Komentář k utkání

V úvodu zápasu se do útočné třetiny snadněji dostávali domácí. Již v první minutě zkoušel štěstí Tupý. Jeho střelu stačil brankář hostů vyrazit. V páté minutě ale strážce karlovarské klece kapituloval poprvé, když PATRIK LIDÁK svou střelou od modré poslal kotouč do sítě – 1:0. Prakticky ihned po buly zahájili Chomutovští další útok a na jeho konci byl FRANTIŠEK WÁGNER, jenž přesným zakončením poslal svůj tým do dvoubrankového vedení – 2:0.

V desáté minutě pak přišla šance pro Energii. Při oslabení unikal Vrána, ale byl podražen a tak rozhodčí Turčan nařídil trestné střílení. Při jeho exekuci se ale blýskl brankář Lukeš, jenž v pravou chvíli zasáhl vyrážečkou. Velkou šanci měli hosté i v závěru třetiny, kdy Rulíkova dělovka těsně minula bránu.

Aktivnější vstup do druhé části předvedli Piráti. Krivošíkův únik i Strunzovo zakončení zastavil Frček. Po Részeghově střele zase zvonila tyč. Vzápětí přišly i nadějné akce Energie. Weinholdova střela přes obránce prověřila v šestadvacáté minutě Lukeše. O dvě minuty později pak smůla zabránila Vránovi dorazit puk do odkryté brány.

Po polovině zápasu přišla další akce Részegha, jenž trefil rameno připraveného gólmana po předchozí pohledné akci. V pětatřicáté minutě Dejmek mířil do horního rohu, radost mu překazil včasný zákrok brankáře. V poslední minutě třetiny se Piráti dočkali. FRANTIŠEK WÁGNER si po krásné souhře se spoluhráči připsal druhý zářez v tomto duelu – 3:0.

Z kraje třetí třetiny zahrozili hosté. Odražený puk poslal na bránu bleskovou střelou Weinhold, Lukeš ale vytasil lapačku a bylo po šanci. Dobře chytajícího brankáře prověřil stejný hráč ještě jednou. V samostatném úniku ho ale taktéž vychytal.

V devětačtyřicáté minutě zkusil Részegh při své individuální akci překvapit přihrávkou. Jeho spoluhráč byl ale tísněn a nezvládl zakončit do odkryté klece. Nedlouho poté mohl střelecké trápení Varů prolomit Michálek. Před prázdnou bránou ale netrefil puk. Piráti tedy uhájili tři body a zvítězili v prvním letošním utkání.