HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 30., čt 11.12.2003
Karlovy Vary
Havířov
2:4
0:2; 1:1; 1:1
Branky: 23. Prštický Tomáš (Nový), 52. Chyba (Tomáška, Hamerle) - 6. Saj (Csabi), 15. Bárta (Seman), 37. Heider (Krisl), 48. Seman (Bárta). Rozhodčí: Svoboda - Kuncendorfer, Sentenský. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125.
Karlovy Vary: Jakubal - Bušta, Charousek, Chyba, Gellner, Hamerle, Karpíšek, Kocek, Lojek, Nový, Polák, Pražák, Prštický Tomáš, Prštický Ondřej, Rozsypal, Sadloň, Tašner, Tomáška, Vrba.
Havířov: Hanuljak - Balcar, Balčík, Bárta, Csabi, Heider, Krisl, Peštuka, Saj, Seman, Sikora, Slechan, Vašuliak, Zientek, Škatula, Štěpán, Žibrita.

Komentář k utkání

V první třetině se nehrál příliš pohledný hokej. Nepřesnost střídala nepřesnost a ani jedno z obou mužstev si nedokázalo vytvořit vyložené šance. První střelu na brankáře Jakubala vyslal až ve třetí minutě havířovský Peštula, jenž pálil od modré, jeho střelu však zastavily betony domácího gólmana. O minutu později se a zteč vydal karlovarský Petr Nový, ale jeho bekhendová střela po zemi skončila rovněž pouze na chráničích hostujícího brankáře. Poté následovaly dvě obrovské šance domácích juniorů. Nejprve to byl Michal Polák, který se pokusil sklepnout Buštovo nahození z rohu kluziště a několik málo vteřin poté opět Polák dorážející bekhendem do prázdné branky. Oba jeho pokusy však těsně minuly havířovskou branku. Havířov se pak lehce zvedl a vytěžil z minima maximum. Přihrávku Tomáše Csabiho zužitkoval v branku Adam Saj, když si jeho nahození od modré srazil brankář Jakubal holí do vlastní sítě. Po vedoucí brance Havířova domácí působili zakřiknutým dojmem. V sedmé minutě byl ael vyloučen hostující Martin Bárta a domácí tak dostali příležitost srovnat skóre. Avšak havířovští hráči sehráli oslabení na výbornou a nepustili Energii do žádné šance. A byli to opět hosté, kteří vstřelili branku. V patnácté minutě rozjeli parádní kombinaci, po které se dostal k odraženému puku Martin Bárta a zvýšil vedení Havířova na dvoubrankový rozdíl. Po této brance se dění na ledě opět dostalo do svého útlumu. Jedinou a poslední šanci v závěru první třetiny si vytvořil havířovský Škatula, který se prodral až před Jakubala a tvrdou ranou vyzkoušel tvrdost jeho masky.

Druhá třetina začala náporem domácích. Téměř po půl minutě byli vyloučeni Bušta (KVA) a Balčík (HAV) za hrubost, když si vyměnili své názory poněkud ostřejším způsobem. Hra 4 na 4 přinesla ve třetí minutě karlovarským snížení stavu, když v akci dva na jednoho po přihrávce Petra Nového skóroval z pravého kruhu Tomáš Prštický.Po gólu Enregie přinesla hra další tři vyloučené. Dva na havířovské straně a jedno na straně karlovarské.Ani jednomu týmu se však tyto početní výhody nepovedlo využít. Do sedmnásté minuty byl na ledě klid. Ten přeťal havířovský Martin Heldec, když po prihrávce Jiřího Krisla vyhnal pavouky z rohu Jakubalovy svatyně. Konec druhé třetiny ovládlo opět vyloučení a to na obou stranách. Ale využitá přesilovka opět zůstala pro obě mužstva nevyřešenou záhadou.

Třetí třetina přinesla opět průměrný až podprůměrný hokej. Až v sedmé minutě se necelá stovka diváků dočkala další branky. A byla opět do sítě domácích. Seman zvýšil vedení Havířova na tříbrankový rozdíl. O necelé čtyři minuty později to však bylo opět jen o dvě branky. Po pohledné kombinaci domácích hráčů přihrál Ján Tomaška skrz brankoviště Tomáši Chybovi, pro kterého nebylo těžké puk doklepnout do poloprázdné havířovské branky. Poté následovalo opět několik vyloučení na obou stranách a opět tyto početní výhody zůstaly nevyužity. Závěr utkání ozdobilo několik ostrých zákroků a potyček. Hráči hostujícího Havířova již do konce utkání, především zásluhou brankáře Miroslava Hanuljaka, nedovolili domácí Energii prosadit se v koncovce a odvážejí si z Karlových Varů 3 body do tabulky za výhru 4:2.