HC Energie Karlovy Vary

Junioři na ledě posledního celku nepřipustili překvapení

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Energie 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
J.HRADEC - Po menší výsledkové krizi se junioři Energie snad opět vrací do herní pohody. S posledním celkem tabulky vedli v 12. minutě již o dvě branky, trefili se Tomášové Polák a Sláma. V následujících minutách aktivnější domácí dokázali jen snížit. V úvodu třetí části pak Energii uklidnil Jan Bauer a definitivní pojistku do prázdné branky vstřelil Pavel Kuběna. Karlovarští se tak opět dotáhli na absolutní špičku tabulky.
Extraliga juniorů, 20. kolo, so 4.11.2006
Jindřichův Hradec
Karlovy Vary
1:4
1:2, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 19. Dolina (Fiedler, Murgaš) - 9. Polák (Topinka, Mareček), 12. Sláma (Šnajdr, Bauer), 44. Bauer (Šnajdr), 60. Kuběna. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 11:9, navíc Kamír (JHR), Murgaš (JHR) a Přindiš (KVA) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 48. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Jindřichův Hradec: Kalčík - Valenta, Vácha, Palacký, Fiedler, Slepička, Koumal - Navrátil, Budaj, Dolina, Uhlíř, Murgaš, Sladký, Anděl, Týmal, Zich, Kamír, Novák.
Karlovy Vary: Benda - Mašek, Schmidt, Boguský, Satora, Zmeškal, Přindiš, Šnajdr - Bauer, Zucker, Kuběna, Baran, Sláma, Tomiš, Polák, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka.

Komentář k utkání

Hosté z města oplatek a minerálky vlétli do zápasu ve svižném tempu a hned v první minutě musel čarovat Kalčík po akci Norberta Tomiše. O dvě minuty se o zápis do listiny střelců pokoušel Dolina, ale jeho akce byla zastavena útočným faulem Palackého. Velkou šanci v přesilovce měl Ondřej Mašek, když střelu Zmeškala tečoval těsně mimo branku. O dvě minuty později si zahráli přesilovku domácí a vyloženou šanci v gól nepřetavili Uhlíř s Murgašem. První jmenovaný se neprosadil o chvilku později, když neměl připravenou hůl na dorážku zcela nehlídaného kotouče v brankovišti. Když skóre neotevřeli domácí, postarali se o to hosté. Topinka nahrál od mantinelu Tomáši Polákovi a ten nepovedenou střelou překonal Kalčíka - 0:1. Vzápětí se Vajgar ubránil dalšímu oslabení, ale těsně po návratu provinilce na led to bylo již o dvě branky. Šnajdr se Slámou byli zcela osamoceni před Kalčíkem. Ten první střelu vyrazil, ale na dorážku Tomáše Slámy byl již krátký - 0:2. Ve 14. minutě pokoušeli své štěstí karlovarští Zucker a Mašek. V 19. minutě musel za katr hostující Rohan a Vajgar trestal. Po 22 vteřinách neudržel karlovarský gólman Benda kotouč a Jakub Dolina to již neměl složité - 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili domácí o hodně aktivněji. Ve 23. minutě vyslal dělovku od modré Vácha, ve stejné minutě nenašel nikoho přihrávkou zpoza branky Sladký. Domácí tlak se trochu zmírnil ve 26. minutě vyloučením. Ve 28. minutě to zkoušel bekendem Ivo Novák. Ve 30. minutě se drali k brance Sladký se Zichem, ale nebyl nikdo, kdo by kotouč doklepl do odkryté branky. O dvě minuty později musel Vajgar čelit dvojnásobné přesilovce Západočechů, ale skóre se neměnilo ani tentokrát. Velké šance měli Bauer a Šnajdr. Ve 36. minutě vyslal kotouč obloučkem na Bendu, ale ani tato akce k vyrovnání nevedla. V závěru druhého dějství se ukázal Robert Budaj, když s kotoučem na holi projel celým kluzištěm a zastavil ho až čtyřminutový faul Martina Barana.

Vajgar dohrával přesilovku, ale kromě dvou střel od modré čáry se nic zajímavého neudálo. O minutu později pálil od modré Slepička a Novák tečoval kotouč jen do boční sítě. Ve 44. minutě přišli domácí o kotouč ve středním pásmu, Jan Bauer ujel a nedal Kalčíkovi šanci - 1:3. Za další dvě minuty visel ve vzduchu čtvrtý karlovarský gól, ale domácí se v přesilovce s vypětím všech sil ubránili. V minutě 48. mířil do ramene Bendy Uhlíř, pokračující akce byla přerušena vyloučením hostů. V 50. minutě vyslal dělovku na Bendu Vácha. Ve stejné minutě se provinili hosté tvrdým faulem na Jaroslava Murgaše a domácí mohli hrát dvojnásobnou přesilovku, jenže Slepička neudržel nervy na uzdě a srazil jednoho z hostů a vyfasoval také menší trest. V 55. minutě vyslal propagační střelu na Bendovu lapačku Anděl. Minutu před třetí sirénou měl tutovku na holi Dolina, když se za karlovarskou brankou zmocnil kotouče, ale hosté i v tomto případě změnu skóre nepřipustili. V čase 59:17 domácí kouč Hájek odvolal z branky Kalčíka. Domácí vybojovali útočné pásmo, ale ke střele se nedostali, přišli o kotouč a hostující Pavel Kuběna trefil přes celé kluziště prázdnou branku Vajgaru.