HC Energie Karlovy Vary

Energie podlehla zlínskému PSG

ELH: PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Ani ve třetím kole neukořistili energetici body za výhru. Do utkání vstoupili domácí dobře, po dvou trefách z první třetiny šli do šaten s dvoubrankovým vedením. Energii se sice dvakrát podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale ani jednou nedokázali psychickou výhodu využít. Ba naopak, Zlín se pokaždé dokázal rychlou brankou v časovém úseku necelé půlminuty vrátit zpět do dvoubrankového vedení. Góly Energie vsítili Petrové Kumstát a Gřegořek. Další utkání sehraje Energie v neděli doma proti Plzni.
Tipsport extraliga, 3. kolo, pá 21.9.2012
Zlín
Karlovy Vary
4:2
2:0, 2:2, 0:0
Branky a nahrávky: 10. Veselý (Čajánek, Tesařík), 17. Zámorský (Čajánek, Veselý), 30. Okál (Holík), 37. Veselý (Honejsek, Zámorský) - 30. Kumstát (Pech), 36. Gřegořek (Kumstát, Prošek). Rozhodčí: Minář, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4410. Střely na branku: 46:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Zlín: Sedláček - Tesařík, Řezníček, Köhler, Čech, Matějíček, Čajánek, Leška, Linhart, Ondráček, Zámorský, Kubiš, Honejsek, Hamrlík, Melenovský, Finsterle, Holík, Veselý, Okál, Horák, Balaštík.
Karlovy Vary: Závorka - Kohn, Koblasa, Keith, Vachovec, Gřegořek, Látal, Skladaný, Zaťovič, Pech, Gulaši, Košťál, Gründling, Skuhravý, Kumstát, Prošek, Kloz, Rohan, Rohan, Heřman, Zucker.

Komentář k utkání

Zápas začal opatrně a k vidění bylo zezačátku pouze několik vyloučení. Na branku se čekalo do desáté minuty. K radosti domácího publika šel do vedení Zlín, protože střelu od modré čáry tečoval Ondřej Veselý.

V polovině patnácté minuty byl za hákování vyloučen karlovarský Dustin Kohn a domácí měli možnost zvýšit vedení. To se jim také povedlo. Po parádní kombinaci se dělovkou prosadil Petr Zámorský a Zlín tak vedl o dvě branky.

Začátek druhé třetiny patřil domácím, ale těm se zvýšit vedení nepodařilo. Naopak na druhé straně kluziště se před brankou nejlépe zorientoval Petr Kumstát a snížil na rozdíl jednoho gólu. Jenže o pouhých 25 vteřin později to už bylo opět o dvě branky. Po dobré práci Petra Holíka se dostal puk k Zdeňkovi Okálovi, který svojí střelou vymetl horní roh Závorkovy branky.

Čtyři minuty před druhou sirénou byl vyloučen domácí Pavel Kubiš a Energie si zahrála přesilovou hru. Tu dokázala také bleskově využít. Po devíti vteřinách se parádní střelou od modré čáry prosadil Petr Gřegořek a už to bylo opět o jednu branku.

Jenže tenhle stav utkání příliš dlouho nevydržel. Hned z dalšího útoku se domácí fanoušci znovu radovali. Na branku Energie vypálil Martin Hamrlík, jeho střelu ještě dokázal karlovarský brankář vyrazit, ale na dorážku Ondřeje Veselého už nedosáhl.

Ve třetí periodě bylo k vidění už pouze několik vyloučení, a to hlavně na straně Karlových Varů. Ani jeden tým si už žádnou větší šanci nevypracoval a domácí tedy zvítězili 4:2.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (Zlín): "Připravovali jsme se na to, že Karlovy Vary předtím odehrály dvě dobrá utkání. Věděli jsme, že to bude zápas plný osobních soubojů, připravili jsme se na to a myslím, že jsme to i dobře zvládli. Když soupeř snížil, tak jsme rychle dokázali odskočit a měli větší klid. V poslední třetině jsme utkání kontrolovali a jsme rádi za tři body."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili špatně, neboť jsme dostali dva góly od modré čáry, což se podepsalo na našem výkonu v první třetině. Hráčům slouží ke cti, že se ve druhé třetině zvedli a dokázali dvakrát vstřelit kontaktní gól. Rozhodlo, že jsme pak dvakrát rychle inkasovali, což dalo domácím klid. Mohli hrát svoji hru a nebyli pod tlakem. I když jsme ve třetí třetině měli šance, tak soupeř si výsledek pohlídal."

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 20.9.2012

Do Zlína pro první výhru?