HC Energie Karlovy Vary

Energie se na Slavii trápila a zůstala bez bodu

ELH: HC Slavia Praha - HC Energie 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Hokejisté Energie prohráli počtvrté za sebou. V pražské O2 aréně tahali většinu utkání na kratší konec a nedostávali se do gólových šancí. Naopak Slavia dokázala svůj průměrný výkon ozdobit čtyřmi brankami a zaslouženě zvítězila. Jedinou trefu Západočechů zařídil Jiří Bicek (na snímku).
Tipsport extraliga, 31. kolo, st 19.12.2012
Slavia
Karlovy Vary
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 4. Sobotka (Tomica), 24. Klhůfek (Kuboš, Poletín), 25. Bednář (Kadlec, Tomica), 44. Klhůfek (Stránský, Poletín) - 49. Bicek (Látal, Košťál). 4. V. Sobotka (Tomica), 24. Klhůfek (Kuboš, Poletín), 25. Bednář (Kadlec, Tomica), 44. Klhůfek (Stránský, Poletín) - 49. Bicek (J. Látal, Košťál). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Hejl, Horinek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 2278. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Slavia: Furch - Kadlec, Dresler, Kuboš, Kučný, Kolařík, Kempný, Holub - Tomica, Sobotka, Bednář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Krenželok - Stránský, Vrdlovec, Poletín - Klhůfek
Karlovy Vary: Závorka (25. Mensator) - Nosek, J. Drtina, Gulaši, Grman, Gründling, J. Látal, Kloz - Zaťovič, Pech, Bicek - J. Doležal ml., Vachovec, Zucker - Skladaný, Skuhravý, Košťál - T. Káňa, Pohl, J. Heřman - Kverka

Komentář k utkání

Vstup do zápasu patřil Slavii, která se hned ve čtvrté minutě ujala vedení. Navrátilec do sestavy Vladimír Sobotka si v rohu kluziště zpracoval Tomicův pas, nabruslil si do lepší pozice a přesnou ranou otevřel skóre. O chvíli později to už mohlo být 2:0, když se v přesilovce uvolnil Vrdlovec, brankář Závorka však bekhend nové slávistické posily zastavil lapačkou.

V další šanci byl po pasu Sobotky mladík Poletín, který se kličkou uvolnil až před Závorku, karlovarského gólmana však zblízka nepřekonal. Hosté v první dvacetiminutovce nepředvedli vůbec nic, pouze tři střely mířily na bránu Furcha, ten však neměl s jejich pokrytí žádný problém.

I úvod druhé třetiny vyšel lépe sešívaným. Při hře 4 na 4 tečoval Kubošovo nahození od modré Pavel Klhůfek přesně mezi Závorkovy betony. Následně se z trestné lavice vrátil domácí Sklenář a v pokračující přesilovce zvýšil na 3:0 ranou od modré Jaroslav Bednář.

To bylo na Závorku dost a přepustil místo v karlovarské bráně Mensatorovi. Ten se musel ihned činit, neboť po akci Poletína se před ním zjevil úplně volný Klhůfek, mladého útočníka ale skvěle vychytal. Hosté se dostali do vážnější šance až před koncem dvacetiminutovky, kdy byl Kubošem podražen Zaťovič. Karlovarský kapitán ale z následně nařízeného trestného řízení selhal, jelikož mu při kličce ujel puk.

Hned na začátku posledního dějství měli červenobílí štěstí, když si Furch jel za bránu pro nahozený kotouč, který však nečekaně změnil směr a odrážel se do domácí branky. Domácí gólman se ale rychle otočil a nataženou holí ho dokázal zastavit. A poté dali slávisté další branku. Pavel Klhůfek si našel místo na mezikruží, odkud zamířil přesně pod břevno.

Karlovarští dokázali v polovině třetiny korigovat zásluhou Jiřího Bicka, jenž doklepl do sítě vyraženou střelu Látala. Na víc se už ale hosté nezmohli a z metropole tak odjeli po matném výkonu a pouhých deseti střelách na slávistickou bránu bez bodu.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): Z utkání jsme měli trochu obavy, protože Vary se v posledních zápasech zlepšily a bodovaly. Na zápas jsme se proto hodně soustředili, kladli jsme důraz na dobrou práci v obraně. Povedla se nám první třetina, mohli jsme v ní určitě dát tři branky. To se nepovedlo, ale přesto jsme zápas zvládli. Hráli jsme dnes dobře a měli jsme převahu.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Z naší strany to byl trafický výkon, absolutně nepovedené utkání v obraně i útoku. Kdybychom po první třetině prohrávali víc, nikdo by se nemohl divit. Pokud budeme tímto stylem pokračovat, nedopadne to s námi dobře. Spousta hráčů se bude nad sebou muset zamyslet a začít podávat lepší výkony.

Související články