HC Energie Karlovy Vary

Dobrý výkon v O2 areně stačil jen na bod

HC Slavia Praha – HC Energie 3:2 sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0) Energetici se v předehrávce 25. kola prezentovali aktivním výkonem, druhý celek tabulky přestříleli, trápili se však v koncovce. Branky Michala Vachovce a Martina Zaťoviče vždy stačily jen na smazání náskoku slávistů, ti nakonec zvítězili v samostatných nájezdech. Energie si z O2 areny odváží bod.
Tipsport extraliga, 25. kolo, út 29.10.2013
Slavia
Karlovy Vary
3:2sn
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 17. Kolář (Tomica, Knot), 51. Krenželok (Bednář), rozh. náj. Bednář – 29. Vachovec (Drtina, Dlouhý), 51. Zaťovič (Šmach). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3056. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 3:2.
Slavia: Furch – Holub, Wharton, Šenkeřík, Valach, Kolařík, Knot, Chalupa – Tomica, Bednář, Kolář – Sklenář, Růžička, Žejdl – Krenželok, Jelínek, Skokan – Poletín, Klhůfek, Micka
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Schusser, Drtina, Smach, Gulaši, Parýzek, – Zaťovič, R. Hruška, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Zucker – J. Doležal, Vlach, Hovorka – Kytnár, Kverka, Látal

Komentář k utkání

Zpočátku zápasu byli o mnoho aktivnější hosté, ale naráželi na precizní slávistickou obranu, která je nepouštěla do žádných nebezpečnějších akcí. Domácí si první větší šanci dokázali vytvořit až v páté minutě, kdy Poletín po přihrávce střílel z první. Závorka, který přes ostatní hráče kotouč neviděl, měl co dělat, aby kotouč chytil.

Tato akce nabudila Pražany k tlaku, který mohl ještě využít Bednář, ten ve skvělé šanci ale netrefil kotouč tak, jak chtěl. Otevřít skóre ovšem mohl energetik Hovorka, který při přesilové hře tvrdě vystřelil, ale puk skončil pouze v boční síti. Nakonec to však byla Slavia, kdo se radoval z první branky. V 17. minutě odražený kotouč v útočném pásmu našel hůl Jana Koláře, který se trefil i ve třetím startu za sešívané – 1:0.

Stejně jako první třetina, začala i ta druhá tlakem hostujícího celku. Na Furcha si ovšem nepřišel ani Doležal, jehož ránu z první slávistický brankář parádně vychytal. Hokejisté z Vysočan se do pořádné šance dostali až ve 27. minutě, když dojel Krenželok nikým nehlídaný kotouč. Nad zakončením ovšem přemýšlel delší dobu, a tak dal čas hostujícím obráncům, aby ho o puk připravili.

Krátkodobé zaváhání hosté ovšem skvostně napravili. Ve 29. minutě vypálil od mantinelu Drtina puk za bránu, kde se odrazil od mantinelu přímo na hokejku Michala Vachovce, který využil Furchova zmatení a poslal ho přímo do prázdné brány – 1:1.

V posledním dějství se sešívaní snažili vrátit skóre na svou stranu. Povést se to mohlo Poletínovi, který měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale Závorka stihl kotouč na poslední chvíli vyrazit betonem. Ve 48. minutě zaúřadovali i hosté. Před Zaťovičem zívala prázdná branka, ale zakončení se mu už optimálně nepovedlo a puk se do cíle nedostal.

Zato v polovině třetiny se spustila rychlá gólová smršť. Po Bednářově úniku se kotouč dostal na hůl Lukáše Krenželoka, který ho trochu se štěstím poslal za Závorkova záda a vrátil domácím vedení. Jenže uběhlo patnáct vteřin a bylo znovu vyrovnáno! V úniku se podařilo bezchybně zakončit Martinu Zaťovičovi. Výsledek 2:2 vydržel až do konce základní hrací doby.

V prodloužení zahrozil pouze domácí Krenželok ve vlastním oslabení, jeho dorážku musel Závorka vyrazit betonem. V samostatných nájezdech se pak ze šesti hráčů poštěstilo pouze Jaroslavu Bednářovi, který přesnou ranou trefil prostor nad lapačkou hostujícího gólmana, a zajistil tak sešívaným bod navíc.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): Byl to hodně vyrovnaný zápas. My jsme věděli, že nás čeká hodně těžké utkání, což se také potvrdilo. Nebyla určitě náhoda, že Karlovy Vary vyhrály v Hradci Králové. Polovinu zápasu jsme nehráli moc dobře, myslím, že od poloviny jsme se zvedli, ale i přesto jsme tam nabídli dvě nebo tři velké šance po našich minelách. Byly z toho dvě tyčky. Trestná střílení se nám povedla, byli jsme šťastnější.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Chtěl bych soupeři k zisku dvou bodů pogratulovat, ale myslím si, že v utkání jsme nebyli horším týmem. Naše mužstvo předvedlo dobrý, zodpovědný a organizovaný výkon, za který hráči zaslouží pochvalu. Myslím, že pro nás bylo hodně důležité rychlé vyrovnání poté, co Slavia odskočila na 2:1. Nastřelili jsme také dvě tyče. Klobouk dolů před Jardou Bednářem, který zařídil všechny tři góly domácích.

Související články

Preview k zápasu | po 28.10.2013

Karlovarské čeká rozjetá Slavia