HC Energie Karlovy Vary

Energetici nedokázali vstřelit ani gól, body bere Liberec

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Karlovarský A-tým nezvládl důležité střetnutí s tabulkovým sousedem a po prohře v Liberci se mu účast v předkole vzdaluje. Energetikům proti Tygrům chyběla střelecká forma, skórovat nedokázali ani v závěrečné dlouhé hře bez brankáře. Poslední utkání před olympijskou přestávkou sehraje Energie ve čtvrtek v KV Areně proti Třinci.
Tipsport extraliga, 46. kolo, út 4.2.2014
Liberec
Karlovy Vary
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 16. Urban (Vitásek, Nedvěd), 24. Vampola (Nedvěd). Rozhodčí: Hradil, Minář – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:2.
Liberec: Lašák – Vitásek, Hunkes, Výtisk, Gřegořek, Čakajík, Čutta, Voráček – Filippi, Nedvěd (C), Urban – Víšek, Bulík, Bárta – J. Vlach, Bulíř, Valský – Jonák, Vampola
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Kubka, Gulaši, Dresler – Zaťovič (C), Balán, Pohl – Micka, R. Vlach, Zucker – Dlouhý, Vachovec, Koblasa – Rohan, Buc, Tomeček

Komentář k utkání

Oba týmy měly před čtvrtým vzájemným soubojem letošního ročníku mnoho společného: místo v dolní polovině tabulky, kolísavou formu i touhu po postupu do vyřazovacích bojů. Liberec začal jednoznačně aktivněji, Vary poprvé ohrozily Lašákovu svatyni až zásluhou Dlouhého v páté minutě.

Bílí Tygři hráli i přesilovku v pěti proti třem, ale z gólu se radovali už o chvíli dříve. Trefil se Tomáš Urban, který z bezprostřední blízkosti dorazil za ležícího brankáře odražený kotouč. Krátce před koncem úvodní části se mohli domácí radovat podruhé, ale Závorka se vyznamenal – pokus Čutty z místa před brankovištěm fantasticky zastavil.

Severočeši si podmanili i druhé dějství. Modrobílí hráli častěji s pukem a většinu situací řešili v klidu a trpělivě. Jenže… Energii chybělo k vyrovnávací trefě v úvodu druhé třetiny jen několik centimetrů! A to hned dvakrát, tyč trefil Vachovec a o brankovou konstrukci zacinkalo i lehké nahození Dreslera od modré čáry.

Liberec naopak svoji šanci využil. Prosadil se Petr Vampola, jemuž bekhend z pravého kruhu evidentně nesedl. Přesto ho Závorka pustil za svá záda, černá pryž mu proskočila mezi betony. Karlovarští toužili po odpovědi, ale v útoku si i v několika nabídnutých přesilovkách počínali bezzubě.

Třetí část odstartoval slušnou příležitostí Filippi, ovšem Závorka jeho blafák po samostatném úniku vystihl. Od libereckého útočníka se odvrátilo štěstí i o několik minut později, kdy trefil po Nedvědově přihrávce z rohu kluziště pravou tyč. Svěřencům trenéra Karla Mlejnka se naopak v ofenzivní zóně nedařilo, nic na tom nezměnila ani čiperná Vachovcova formace a závěrečná hra bez brankáře, při které si hosté vytvořili tlak. Mickovo zakončení škrtlo třicet vteřin před koncem o oblouk branky, další šanci už Energie vyhlížela marně.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec): Odehráli jsme dobře první třetinu. Ve druhé jsme měli trochu štěstí, když hosté dvakrát trefili tyč. My jsme poté odskočili v přesilovce na 2:0. Závěr jsme s vypětím všech sil ubránili, musím hráčům za výkon poděkovat. Jsou to pro nás nesmírně důležité tři body.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme vstoupili špatně, byli jsme pod tlakem. Celou první třetinu jsme tahali za kratší konec, měli jsme hodně vyloučených a inkasovali jsme první gól. Ani druhá třetina nebylo podle našich představ, proto jsme poté zredukovali sestavu. V závěru jsme nějaké šance měli, ale opět jsme Liberci nedali gól, tudíž nemůžeme vyhrát.

Související články

Preview k zápasu | po 3.2.2014

Přivezou energetici důležité body z Liberce?