HC Energie Karlovy Vary

Energie druhé domácí utkání nezvládla, s Olomoucí prohrála 2:3

HC Energie - HC Olomouc 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Svěřenci trenéra Karla Mlejnka se v neděli utkali s týmem z Hané, proti kterému nezískali ani bod. O vítězství hostí rozhodly tři kanadské body Rostislava Marosze, který si v utkání připsal jeden gól a dvě asistence. Karlovým Varům se tak nepodařilo navázat na výhru s Libercem.
Tipsport extraliga, 26. kolo, ne 30.11.2014
Karlovy Vary
Olomouc
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 34. Vachovec (Skuhravý, Tomeček), 50. Duda (Balán) – 19. Matai (Marosz), 33. Rác (Cibák, Marosz), 55. Marosz (Cibák, Rác). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2833. Střely na branku: 16:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant, Bičánek, Šmach, Redlihs, Deyl, Dvořák – Duda, Balán, Hruška D. – Vachovec, Skuhravý, Tomeček – Štals, Hruška R., Koblasa – Heizer, Kverka, Flek
Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Řípa, Knotek, Kucharzcyk

Komentář k utkání

Utkání šestadvacátého kole nabídlo souboj jedenáctého týmu s osmým. Domácí Energie ztrácela před začátkem utkání na Olomouc čtyři body. První zápas prohráli karlovarští hráči na Hané 2:3, a měli tak soupeři co vracet.

Již ve třetí minutě úvodní části byl vyloučen domácí obránce lotyšské národnosti Jekabs Redlihs na dvě minuty za vysokou hůl a svěřenci trenéra Petra Fialy dostali možnost hrát první početní výhodu. Tu však Karlovy Vary dokázaly přečkat bez větších potíží. Hosté měli první třetiny mírnou převahu, která vrcholila ve druhé části této periody, ve velké šanci se ocitl například Rostislav Marosz. Tomáš Závorka ale neinkasoval.

Šest minut před koncem třetiny se ve veliké šanci ocitla první pětka energetiků, konkrétně pálil Stanislav Balán. Vzápětí hrála i Energie svoji první přesilovku, ale ani při té branka nepadla. Naopak minutu a třicet pět sekund před koncem třetiny se trefil Jakub Matal, který dorazil střelu Rostislava Marosze.

Ve 26. minutě si vytvořili dobrou příležitost David Hruška s Radkem Dudou, první jmenovaný ale střílenou přihrávku svého kolegy z útoku nevyužil. Zařídil tak alespoň další početní výhodu pro domácí, ale ta byla přerušena sporným faulem Radka Dudy, po němž se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Ve 33. minutě hráli hosté přesilovku a po špatném vyhození Petra Koblasy se kotouč dostal k Martinu Cibákovi, který našel před bránou úplně volného Romana Ráce, který potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče svého týmu. Na tuto trefu ale dokázal odpovědět za necelé dvě minuty Michal Vachovec, který využil Skuhravého pasu zpoza brány. Hned o další minutu později se z vyrovnání radoval David Hruška, videorozhodčí ale branku neuznal, puk se zřejmě od tyčky odrazil ven z klece. Pokračovalo se ve hře, Energii byla nabídnuta přesilovka, kterou však nevyužila.

V polovině třetí třetiny se opět nehrálo v plném počtu, přesilovou hru využil kuriózním způsobem Radek Duda, jehož střela od mantinelu se odrazila od hole bránícího beka Olomouckých. Kohouti hráli stále svojí hru, která jim nakonec přinesla ovoce v podobě vítězné. O tu se dorážkou pod horní tyč zasloužil Rostislav Marosz. Minutu a devět sekund před koncem utkání šli Olomoučtí do další početní výhody, a to byl pro Karlovy Vary konec. Vinou oslabení ani nebyla možnost jít do power-play, a Olomouc si tak na Hanou odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř podle našich očekáváná hrál velice aktivně a odskočil nám. Když se nám podařilo utkání vyrovnat, tak opět po naší chybě Olomouc poodskočila. Utkání jsme nezvládli a tři body jsme si dnes za předvedený výkon nezasloužili.

Jiří Dopita (HC Olomouc) Utkání jsme odehráli v podstatě dobře, až na krátký zhruba minutový výpadek. Jsme maximálně spokojeni s výhrou.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | st 3.12.2014

Flek: o místo v kádru Energie bojuji neustále

Preview k zápasu | so 29.11.2014

Domácí trojblok zakončí souboj s Olomoucí