HC Energie Karlovy Vary

Gól Trapla dorostencům na body z ledu Slavie nestačil

SD: HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Starší dorost Energie nenavázal na poslední domácí zápas, ve kterém porazil Letňany a podlehl 2:1 pražské Slavii. Karlovarské poslal v 18. minutě do vedení Martin Trapl (na snímku), ve 25. minutě ale Pražané při přesilové hře 5 na 3 srovnali krok a vítěznou branku přidali v čase 35:03. Další zápas čeká svěřence Václava Eismanna v pátek 10.10., kdy doma přivítají Rytíře z Kladna.
Extraliga staršího dorostu, 10. kolo, so 4.10.2014
Slavia
Karlovy Vary
2:1
0:1, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 25. Valík (Kohút, Příkop), 36. Heldák (Kohút, Vildumetz) – 18. Trapl (Čejka, Janata). Rozhodčí: Lacina – Marek, Rybáček. Vyloučení: 4:5, navíc Hejda (SLA) 10 min. os. trest. Využití: 1:0. Diváci: 31. Střely na branku: 20:19. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Slavia: Šorf – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Novák, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Tomek, Fiala, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Beer, Pajk, Pátek, Bernáth, Prachař – Chodounský, Trapl, Svoboda, Čejka, Slabý, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Karfürst, Janata

Komentář k utkání

V úvodu zápasu byli lepší Karlovarští, což potvrdili několika nebezpečnými situacemi. Horkého teč skončila těsně vedle, Trapl po chvilce mířil před zcela odkrytou klecí jen do ochranné sítě. Martin Trapl si vše vynahradil vzápětí, kdy si najel mezi kruhy, odkud pálil z voleje přesně k tyči.

Nepovedenou dvacetiminutovku napravili sešívaní hned v prostřední části. Karlovy Vary to však svému soupeři trochu usnadnily, slávistům totiž nabídly dlouhou dvojnásobnou přesilovku. V té se z vyrovnání radoval Dominik Valík, jehož tvrdý pokus skončil v horním rohu hostující svatyně.

Do vedení mohl červenobílé poslat už Šmerha, po křížné přihrávce ale pouze nechal vyniknout Kuchaře. O pár minut později se Pražané přece jen dočkali. Rychlou akci zakončil do odkryté klece Denis Heldák.

O zajímavé příležitosti nebyla nouze ani ve třetí periodě. Nejdříve Čejkovu pohotovou dorážku perfektně zastavil Šorf, na druhé straně zase Šmerhovu střelu po buly vytěsnil Kuchař maskou. Skóre se už ale nezměnilo ani při dlouhé karlovarské hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme nastoupili s pokorou k soupeři, proti kterému je to pokaždé těžké. My jsme během devíti dnů sehráli šest zápasů, protože jsme měli ještě dvě utkání v Salcburku. V první třetině bylo vidět, že jsou kluci docela dost unavení a vůbec jsme nehráli v tempu. Byli jsme všude pozdě, málo jsme stříleli. Teprve až ve druhé části, když jsme to stáhli ze čtyř na tři útoky, tak se hráči do toho tempa dostali. Druhou třetinu jsme pak vyhráli 2:0, což zřejmě rozhodlo. Dnes to nebylo vítězství získané pěkným hokejem, ceníme si ale, že to byla ubojovaná a tvrdě vydřená výhra.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že jsme se Slavií sehráli vyrovnané utkání, které se zlomilo, když jsme z našeho pohledu trochu přísně šli do tří a soupeř vyrovnal. Naši hráči pak předvedli snahu, která ale na bodový zisk nestačila. Soupeř dal dvě branky, které mu stačily k vítězství a my mu blahopřejeme.