HC Energie Karlovy Vary

Energetici ztratili zápas s Hradcem v poslední minutě

ELH: HC Energie Karlovy Vary - Mountfield HK 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Páteční podvečer opět karlovarským fanouškům radost nepřinesl, ačkoliv se to nevyvíjelo špatně. Energetici dokázali s Hradcem poměrně držet krok, v jednu chvíli byli i o něco lepší, ale zápas, ve kterém si šli pro body, ztratili opět v závěru. Podobně jako proti Olomouci stačila jedna nepozornost a hosté si z KV Areny odvezli opět všechny body.
Tipsport extraliga, 25. kolo, pá 4.12.2015
Karlovy Vary
Mountfield HK
1:2
0:1, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 47. Rachůnek (Duda, Redlihs) – 19. Dietz (Bednář, Kukumberg), 60. Kudrna (Pláněk). Rozhodčí: Vladimír Šindler, Roman Svoboda – Lukáš Kajínek, Štefan Belko. Vyloučení: 1:3. Využití: Bez využití. Diváci: 2364. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek "C", Dvořák, Sičák, Benák, Gulaši, Rodney, Redlihs – Rachůnek, Marosz, Huna – Duda, Bulík, Bartek – Vachovec, Kůs, Koblasa – Rohan, Osmík, Gorčík
Mountfield HK: Kacetl – Vydarený "C", Pláněk, Frühauf, Pilař, Vašíček, Dietz, Čáp – Šimánek, Knotek, Kudrna – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Ihnacak, Červený – Pavlík, Honejsek, Köhler

Komentář k utkání

Vítězná sestava se nemění, a tak do pátečního utkání proti Hradci Králové nastoupila Energie ve stejném složení jako v Litvínově. Zpočátku vypadal zápas nadějně pro domácí, ale také trochu nezáživně. Úvod byl docela vyrovnaný, oba celky se spíše přetahovaly o puk. První větší šance přišla v oslabení energetiků, když se ke skryté střele propracoval hradecký Pilař, avšak Závorka jej reflexivním zákrokem vychytal. Možnost přesilové hry si vysloužily také Karlovy Vary, avšak potvrdilo se, že početní výhody nejsou jejich nejsilnější stránkou. Veliký závar přišel před koncem první třetiny, kdy si Hradec vytvořil silný tlak, který ale stále gradoval. Této možnosti nakonec využil Stanislav Dietz, který tvrdě vypálil od modré a trefil přesně pravý horní růžek Závorkovy branky. Domácí poté měli velikou šanci, když téměř dotlačili puk do branky i s brankářem Kacetlem. Ten se při zásahu dost rozhněval na domácího Vachovce, kterého několikrát sekl, za což si také vysloužil dvouminutový trest. Druhá početní výhoda domácího celku se tak z části přesunula do druhé třetiny.

Ani v té se ale domácímu celku moc nedařilo, obzvláště po rozdělení přesilovky si nedokázali vytvořit souvislejší tlak, k tomu navíc ani jednu pořádnou šanci. Jestliže v první třetině vypálili Hradečtí na Závorku hned dvacetkrát, tak ve druhé periodě byla domácí družina o něco aktivnější. Na Kacetla šlo několik pokusů, málokterý byl ale vážnější, a tak se mohla hradecká defenziva trochu uvolnit. Přibližně v polovině zápasu přišla zajímavá šance hostů po nepovedené střele Gulašiho. Kupředu s pukem se dral Šimánek, položil si obránce i brankáře, až ho nakonec vychytal právě Gulaši, který celou akci nepovedenou střelou zavinil. Hokej se nadále stále přeléval od jedné brány ke druhé, avšak ne v moc rychlém tempu.

Co domácí promarnili ve druhé části, to si vynahradili na počátku té třetí. Nejprve měli k dispozici přesilovou hru, kterou sice neproměnili, ale vytvořili si několik dobrých šancí. Tlak domácích ale trval i po početní výhodě a Hradečtí se nemohli pořádně dostat do hry, což je nakonec stálo vedení. Po chybě v obraně se po Dudově přihrávce dostal ke střele do prázdné brány Tomáš Rachůnek, který už neměl se zakončením žádný problém. I několik dalších minutek měli domácí stále silnější tlak, ten ale jako mávnutím kouzelným proutkem ustal a rázem začal úřadovat Hradec Králové.

Hosté si během krátké chvíle vytvořili mnoho zajímavých šancí, především teče Romana Kukumberga byly pro Závorkovu klec velmi nebezpečné, ale ani jedna se bohužel pro hosty neujala. S přibývajícím časem oběma celkům docházely síly, a tak se tempo hry začalo zpomalovat. Ve hře se taktéž množily nepřesnosti, přesto byl hlad po vítězství vidět spíše na domácí straně. Domácí se dost možná obávali o konec zápasu, aby nedopadl podobně jako proti Olomouci, kdy utkání ztratili v posledních dvou minutách. A on tak dopadl, tentokrát ještě krutěji. Pětadvacet vteřin před koncem se před Závorkou dostal k puku zcela nehlídaný Jaroslav Kudrna, který se nemýlil a svou brankou rozjásal skupinu hradeckých fanoušků. Z vyrovnaného zápasu tak hosté vytěžili maximum a pod novým trenérem si připsali svou první výhru. Domácí ani napočtvrté v řadě doma nevyhráli, diváky tak určitě nepotěšili.

Ohlasy trenérů

Peter Oremus (HC Energie Karlovy Vary): Musím uznat, že v prvních dvou třetinách byl Hradec lepší. Měl spoustu šancí a my jsme s tím měli velké problémy. Náš herní projev nebyl absolutně podle našich představ, i tak jsme ale vyrovnali. Pokud zkušení hráči, které v týmu máme, nebudou zvládat situace jako byla ta v závěru, tak podobné zápasy nemůžeme dotáhnout ani do prodloužení.

Tomáš Martinec (Mountfield HK): Do KV jsme jeli s velkou pokorou a respektem k soupeři. Chtěli jsme hrát aktivní hokej, což si myslím, že se nám v prvních dvou třetinách dařilo. Dokázali jsme si vytvořit spoustu šancí, ale bohužel se nám podařilo dát jenom jeden gól. Střelecká nemohoucnost nás provází v posledních několika zápasech. Ve třetí třetině nás Karlovy Vary zatlačily, začaly být aktivnější a zaslouženě vyrovnaly. Musíme týmu poděkovat, že hrál až do konce, kluci chtěli vyhrát a v poslední minutě se nám podařilo dát šťastný gól.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 4.12.2015

Závorka: Jsem z toho až znechucený

Preview k zápasu | čt 3.12.2015

Hradec vyměnil trenéra a míří do Varů