HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka začala kousat a znovu porazila Slavii

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
V rámci desátého kola DHL Extraligy juniorů na karlovarský led zamířil tým HC Slavia Praha. Velmi vyrovnané utkání nakonec ovládla v závěrečném dějství Vlčí smečka. Karlovarští si tak podruhé v sezóně připisují celkové tři body a opět po utkání proti pražské Slavii.
DHL extraliga juniorů, 10. kolo, so 1.10.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Slavia
4:2
1:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 8. Kovář (Hendrych, Nguyen), 35. Čejka (Hauzr), 41. Weinhold, 59. Procházka – 17. Hradil (Krásný), 51. Furch (Heldák). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Fiala. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Vápeník, Pajk, Brabec, Vodička, Weinhold – Čejka, Svoboda, Nguyen, Horký, Hauzr, Kovář, Davídek, Šála, Hendrych, Janata "C", Procházka
Slavia: Šorf – Zderadička "C", Krásný, Duda, Novák, Valík, Chvála - Matějka, Netolický, Kern, Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Mareček, Kohút, Furch

Komentář k utkání

Do utkání nastoupily oba týmy velmi aktivně. Po úvodní buly se vrhli do obranného pásma karlovarských energetiků slávisté. V páté minutě se vylučovalo na straně hostující Slavie, a energetici tak měli k dispozici první přesilovou hru. Využít ji se jim však nepodařilo. Hostující brankář Šorf i obrana předváděli skvělé zákroky. Karlovarští začali být více vidět na kotouči a v osmé minutě dokázali Šorfa zaskočit. Po zmatku před pražskou brankou, kdy ani samotný brankář hostů nevěděl, kde kotouč je, poslal energetiky střelou pod betony do vedení David Kovář za asistence Hendrycha a Nguyena. Vlčí smečka začala hrát agresivněji. Jejich nátlak zastavilo až vyloučení. Během karlovarské hry v oslabení na brankáře Kuchaře několikrát sešívaní doráželi, ten ale všechny střely ustál. 17. minuta přinesla vyrovnání stavu utkání. Při skrumáži před karlovarskou brankou se po kombinaci s Krásným prosadil Matyáš Hradil. Až do konce první třetiny si poté energetici hosty pečlivě hlídali a ke kotouči je téměř vůbec nepouštěli.

Druhá perioda toho k podívané již moc nenabídla. Ani jednomu z týmů se od začátku druhé dvacetiminutovky nedařilo udržet útočné pásmo. K vidění bylo spíše více chyb a nepřesností než šancí. Hra byla vyrovnaná, a tak se neustále přesouvala z pásma do pásma. Nic na tom nezměnila ani přesilová hra karlovarských juniorů, během níž si slávisté drželi domácí v bezpečné vzdálenosti od Šorfa. Na obou stranách se hráči dostávali ke střelám pouze ze situací jeden na jednoho. Až ve 35. minutě jsme se dočkali další vstřelené branky. Díky asistenci Hauzra se o ní postaral Michael Čejka, který tak zpět předal vedení svému týmu. Druhý vstřelený gól energetiky opět nabudil a začali hosty věznit v jejich obranném pásmu. Vlčí smečku zastavilo zase až vyloučení. Hru v oslabení však přečkali bez újmy.

Slávisté do závěrečného dějství naskočili divoce. Energetici se však nenechali zmást a znovu se dokázali prosadit. Do úniku se dostal karlovarský obránce Martin Weinhold, jenž svou střelou Šorfa propálil a zvýšil náskok svého týmu na dvoubrankový. Průběh třetí třetiny se po třetí inkasované brance sešívaných podobal průběhu té druhé. Karlovarští i pražští junioři měli velký problém s obsazením útočného pásma. Ve 48. minutě měli hráči Vlčí smečky obrovskou šanci vsítit další gól, když Svoboda těsně před Šorfem přihrál kotouč Hauzrovi, jenž měl výhled na odkrytou branku. Překonat Šorfa však druhý jmenovaný nedokázal. Během přesilové hry v 51. minutě dokázali Pražští snížit náskok domácích. Po přihrávce Heldáka přesnou střelou mezi nohy vstřelil druhou branku pražské Slavie Aleš Furch. Energetici nemohli dopustit další inkasovaný gól a přidali na aktivitě. Situaci jim znepříjemnila hra v oslabení v 57. minutě. Hosté si vzali oddechový čas a rozhodli se pro hru v šesti. Ta se jim stala osudovou. Jen co se vyloučený Lukáš Procházka objevil zpět na ledě, vyrazil s kotoučem na hokejce vstříc prázdné bráně, a pojistil vítězství svého týmu přesnou střelou z levého kruhu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme rádi, že jsme doma konečně urvali plný počet bodu. Myslím, že jsme navázali na výkon, který jsme podali proti Kladnu a věřím, že pokud budeme hrát tímto stylem - obětavě a aktivně, tak budeme body sbírat pravidelněji. Na tomto chceme dále pracovat. Doufám, že od těchto dvou zápasů se odrazíme k lepším výsledkům.