HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka porazila favorita celé soutěže po nájezdech

JUN: HC Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:5sn. (2:2, 0:2, 2:0 - 0:0)
Karlovarští junioři se po reprezentační pauze vydali na led Českých Budějovic, kde proti vedoucímu týmu tabulky soutěže DHL Extraligy juniorů dokázali utkání dotáhnout až k samostatným nájezdům. Při nich Karlovarští dominovali. Rozhodující branku vstřelil Filip Hauzr, jenž tak zajistil energetikům cenné dva body.
DHL extraliga juniorů, 17. kolo, pá 11.11.2016
České Budějovice
Karlovy Vary
4:5sn
2:2, 0:2, 2:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 4. Radoš (Šulek, Farka), 20. Šulek (Vochozka), 48. Tejko, 58. Farka – 14. Kurfürst (Kovář, Procházka), 18. Nguyen (Pastyřík, Hendrych), 25. Kurfürst, 29. Hendrych (Hauzr), rozh. náj. Hauzr. Rozhodčí: Souček – Šperl, Oudes. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 41:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4 - 4:5sn.
České Budějovice: Patera – Tintěra, Svoboda, Farka, Kmec, Michal, Radoš – Doktor, Bláha, Mařík, Káník, Šulek, Tejko, Vochozka, Bátra, Kadilák
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Pajk, Brabec T., Vápeník, Brabec V., Vodička – Kurfürst, Nguyen, Svoboda, Čejka, Kovář, Pastyřík, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka

Komentář k utkání

Od začátku zápasu byl Motor na koni. Jistě mu k tomu dopomohla i přesilovka, kterou dostali domácí hráči již ve druhé minutě zápasu. Početní výhoda byla pět na tři, ale Budějovičtí se prosadili po vypršení prvního trestu a tudíž při hře pět na čtyři. České Budějovice se usadily v pásmu, puk šel z hole na hůl a jako poslední ho dostal Jan Radoš, který tak otevřel skóre utkání. Hra se poté hodně vyrovnala a hosté začali být nebezpeční. To potvrdil ve čtrnácté minutě Matěj Kurfürst, který také využil přesilovku Energie a srovnal stav utkání. Pak přišla obrovská šance Českých Budějovic, ale Ondřej Šulek nedokázal poslat kotouč do poloodkryté brány. Nedáš, dostaneš. Karlovy Vary se dostaly do protiútoku dva na jednoho. Pastyřík nahrál do vyložené šance Tomáši Nguyenovi a ten se z blízkosti nemýlil. Jenže Budějovičtí se do konce třetiny ještě dokázali prosadit. A nebyl to nikdo jiný než Ondřej Šulek, který zužitkoval velmi dobrou práci Vochozky v útočném pásmu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Začátek druhé třetiny byl velmi vlažný. Do první větší šance se dostala Energie a hned ji také dokázala využít. Po zmatcích v obranné třetině se puk dostal k Matěji Kurfürstovi, který vstřelil svůj druhý gól v dnešním utkání. Největší šanci domácích v druhé třetině si připsal Doktor, jenže Kuchař předvedl skvělý reflexivní zákrok a puk letící do prázdně brány zastavil svou lapačkou. Karlovy Vary dokázaly vstřelit ve druhé periodě ještě jeden gól. Jakub Hendrych se prosadil krátce po oslabení a navýšil náskok svého týmu na dva góly.

Začátek třetí třetiny Motoru nevyšel. Přišla dvě zbytečná vyloučení a čas na srovnání stavu se velmi rychle krátil. Přesto dokázal Motor ve 48. minutě snížit na rozdíl jednoho gólu. Miroslav Tejko vypálil, puk se odrazil od brankářových zad a zapadl do sítě. A domácí nakonec zvládli vyrovnat stav utkání. Jan Farka si z hráčů soupeře udělal doslova stojící figurky a bekhendovým zakončením poslal zápas do prodloužení.

V prodloužení gól nepadl, přestože oba týmy měly šance na to jej vstřelit, a tak se šlo do samostatných nájezdů. Bohužel pro domácí ani jeden z hráčů nedokázal proměnit svůj nájezd, zatímco z Energie proměnili hned dva hráči. Rozhodující gól si připsal Filip Hauzr.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): Bohužel na nás byla znát ta pauza, i když jsme do toho vstupovali jako na začátku sezóny, že budeme hrát aktivně. První dvě třetiny jsme aktivně nehráli. Vary nás eliminovaly, hrály na nás tvrdě a platilo to na nás. Hlavně potrestaly naše hrubé chyby, zatímco my jsme jejich chyby nepotrestali. Nakonec jsme rádi, že jsme to srovnali alespoň na 4:4, a v nájezdech byly lepší Vary.