HC Energie Karlovy Vary

Junioři si připisují celé tři body proti Zlínu

JUN: PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Vlčí smečka načala svůj trip na Moravě výhrou proti Zlínu. Domácí Berany obrala o celé tři body, když si svůj jednobrankový náskok z druhé periody udržela a v samotném závěru základní hrací doby si vítězství pojistila třetí vstřelenou brankou. Již v sobotu karlovarské juniory čeká další utkání na ledě olomouckých kohoutů.
DHL extraliga juniorů, 25. kolo, pá 9.12.2016
Zlín
Karlovy Vary
1:3
0:0, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 37. Václavek (Váňa, Stiksa) – 30. Hotěk (Slabý), 33. Kurfürst (Janata, Weinhold), 60. Davídek. Rozhodčí: Obadal – Bryška, Wesley. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Zlín: Huf – Fridrich, Váňa, Procházka P., Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Václavek, Mikulec, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth
Karlovy Vary: Špírek – Klejna, Beer, Pajk, Vápeník, Brabec, Vodička, Weinhold – Kurfürst, Horký, Slabý, Hotěk, Kovář, Davídek, Šála, Hendrych, Janata, Procházka L.

Komentář k utkání

V úvodu utkání byl aktivnějším mužstvem domácí Zlín, který se již od prvních vteřin tlačil do brankoviště. Karlovy Vary však brzy přidaly na rychlosti a svému soupeři se vyrovnaly. Přestože si oba celky vypracovaly několik zajímavých příležitostí, spíše než festival hokejové krásy sledovali přítomní diváci urputné utkání se snahou neudělat chybu.

První úspěšný střelecký zápich přišel v polovině základní hrací doby. Michal Hotěk ujel domácí obraně, roztáhl si brankáře Hufa a skrz jeho betony zasunul puk za čáru. O chvilku později zvýšili hosté dokonce na 2:0, když Matěj Kurfürst využil přesilovou hru.

Mladí ševci však odpověděli ideálním způsobem. Ještě před přestávkou snížili na jednobrankový rozdíl zásluhou Jana Václavka, který se v početní převaze přesně trefil nad pravé rameno brankáře Jana Špírka. Zlínští tímto gólem zároveň zadělali na potenciální drama ve třetí dvacetiminutovce.

Obraz hry se ve třetí části příliš nezměnil. Oba celky si tu a tam vytvořily zajímavou šanci, ovšem všechny puky končily, stejně jako v první třetině, ve výstroji spolehlivých brankářů. Zlínští dostali v polovině třetiny k dispozici tři přesilovky po sobě, ovšem defenzivní práce Karlovarských byla nad jejich síly.

V samotném závěru utkání odvolali domácí trenéři gólmana Hufa na střídačku, ovšem ani tento tah ke kýženému zlínskému vyrovnání nepomohl. Čtyřicet vteřin před koncem trefili hosté od vlastní modré tyčku prázdné domácí branky. O chvíli později už definitivně potvrdili svou výhru, když se ze středního pásma trefil Milan Davídek. Karlovy Vary tedy ve Zlíně vyhrály 3:1 a odváží si všechny body.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (HC PSG Zlín): První třetina byla z naší strany velice povedená, vytvořili jsme si několik šancí a měli jsme lepší pohyb. Naopak ve druhé části jsme měli slabší chvíle a soupeř toho využil. Ve třetí třetině se nám nepovedlo ani přes přesilovky a power play skóre zvrátit. Do šancí se sice dostáváme, ale chybí nám bohužel klid v zakončení.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že se nám podařilo získat tři body proti tak kvalitnímu soupeři, jakým je domácí mužstvo. V první části jsme nehráli úplně to, co jsme chtěli, ale od druhé třetiny jsme byli, řekl bych, lepším týmem. Bohužel jsme udělali několik faulů, kterými jsme dostali domácí do hry. Myslím si však, že při hře pět na pět jsme si vytvořili více příležitostí, a proto jsme si dnešní body zasloužili.