HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka veze z Moravy šest bodů

JUN: HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Karlovarští se po výhře nad Zlínem přesunuli do Olomouce, kde se postavili domácím Kohoutům. O svém vítězství rozhodli v závěrečném dějství, kdy soupeři nasázeli tři góly. Svou první branku v DHL Extralize juniorů zaznamenal starší dorostenec František Klejna. Z Moravy si tak Karlovarští po dvou výhrách v řadě odvážejí celkem šest bodů.
DHL extraliga juniorů, 26. kolo, so 10.12.2016, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Karlovy Vary
2:5
1:0, 1:2, 0:3
Branky a nahrávky: 17. Šťastný (Kališ, Kuba), 36. Galvas (Tomaník, Kuba) – 23. Vodička (Klejna), 28. Hendrych (Kovář), 44. Kurfürst (Janata), 47. Davídek (Slabý), 58. Klejna (Vodička). Rozhodčí: Krenželok – Rožánek, Gančarčík. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.
Olomouc: Pospíšil – Galvas, Spurný, Spálovský, Kališ, Beutl, Škoda – Husták, Cach, Říčka, Beier, Marek Dominik (C), Tomaník, Jelínek, Šťastný, Kuba
Karlovy Vary: Kuchař – Klejna, Beer, Pajk, Vápeník, Brabec, Vodička, Weinhold – Kurfürst, Horký, Slabý, Hotěk, Kovář, Davídek, Šála, Hendrych, Janata (C), Procházka

Komentář k utkání

Hosté mohli jít do vedení už ve třetí minutě, když se po zmatku před Pospíšilem nejrychleji zorientoval Slabý a snažil se dostrkat kotouč do branky mezi pravou tyčkou a výstrojí olomouckého brankáře. Pospíšil ale předvedl velmi dobrý zákrok a rychle k tyči přitiskl beton. Netrvalo ani dvě minuty a Karlovarští mohli jít znovu do vedení! Před olomouckou brankou se odrazil puk k Davídkovi a hostující forvard mohl střílet do odkryté brány, po jeho pokusu ale kotouč jen prošel brankovištěm těsně za Pospíšilem.

V šesté minutě se do útoku prohnal Dominik Marek s Beierem. Olomoucký kapitán na pravém kruhu chvíli počkal, a pak poslal puk najíždějícímu Beierovi, ten ale mířil těsně vedle levé tyčky. O chvíli později našel Beier přihrávkou zpoza brány volného Říčku, ten ale nestačil zpracovat puk. V deváté minutě se dvakrát pokoušel vyzrát na hostujícího strážce svatyně Dominik Marek, skulinku v Kuchařově výstroji ale neobjevil.

Od vrcholu levého kruhu pak mířil jen těsně nad horní tyčku olomoucké branky Vodička. Jen osm vteřin před vypršením dvojnásobné přesilovky se ale z gólu radovali domácí, když přesně za Kuchaře mířil Denis Šťastný.

Na začátku druhé třetiny prokličkoval do útočného pásma Galvas, z mezikruží ale mířil trochu vedle karlovarské branky. Ve 23. minutě se Energetici radovali ze srovnání, když po přihrávce Klejny mířil přesně za Pospíšila Petr Vodička. O necelých pět minut později se karlovarská střídačka radovala podruhé, když vývoj utkání otočil přesnou střelou Jakub Hendrych.

V polovině zápasu se do útoku prohnala hned dvojice Karlovarských. Před útočícími hráči se stihl vrátit ještě Cach, Hotěk se ale přesto dostal ke střele. Hostující útočník ale trefil jen chrániče připraveného Pospíšila. Ve třicáté šesté minutě slavili druhou branku domácí. Tomaník prokličkoval až do útočného pásma, kde našel k levé tyčce najíždějícího Jakuba Galvase. Olomoucký bek, který juniorce letos vypomáhal teprve počtvrté, mířil přesně k bližší tyči.

Na začátku třetí třetiny zkusil překvapit Pospíšila Kurfürst. Střela hostujícího útočníka Pospíšilovi vypadla, Karlovarští ale nestihli dostat puk do olomoucké branky. O tři minuty později se však Matěj Kurfürst přece jen radoval z gólu, a vrátil tak Energii hubený náskok. Ve čtyřicáté osmé minutě vedli hosté už o dvě branky, když puk za domácího maskovaného muže doklepl aktivní Milan Davídek.

V poslední desetiminutovce se před Kuchaře ještě prohnal Šťastný, mířil ale těsně vedle pravé tyčky. Lépe si nepočínal ani Jelínek, který tváří v tvář Kuchařovi mířil jen do chráničů karlovarského brankáře. Dvě minuty před koncem udělal definitivní tečku za utkáním František Klejna.