HC Energie Karlovy Vary

Junioři ztratili utkání pět vteřin před koncem

JUN: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Velmi vyrovnané utkání Vlčí smečky proti pardubickému Dynamu nakonec energetikům žádný bod nepřineslo. Po velké bojovnosti, jež oba týmy v tomto utkání předvedly, se štěstí přiklonilo na stranu domácích, kterým se podařilo vstřelit rozhodující branku pouhých pět vteřin před koncem základní hrací doby. O jedinou branku Energie se tak postaral František Klejna.
DHL extraliga juniorů, 37. kolo, pá 27.1.2017, Tipsport arena
Pardubice
Karlovy Vary
2:1
1:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 5. Martinec (Kaut, Rohlík), 60. Zídek (Hoskovec, Voženílek) – 4. Klejna (Svoboda). Rozhodčí: Barek – Čížek, Kis. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Pardubice: Klouček – Faltys, Horyna, Javůrek, Kučera, Mert, Rudy, Trejbal – Dušek, Hoskovec, Kaut, Kubišta, Martinec, Rohlík, Roubal, Štefka, Syrovec, Voženílek, Zídek.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Brabec, Klejna, Pajk, Vápeník – Hauzr, Hendrych, Horký, Hotěk, Janata, Kovář, Procházka, Salnikov, Svoboda.

Komentář k utkání

Hned od začátku začaly oba celky aktivně, ve vlastním oslabení uniklo Dynamo do protiútoku dvou na jednoho, jenže Zídek minul branku. A hned z další akce ve 4. minutě už Karlovy Vary otevřely skóre po využité početní výhodě. Svoboda vybídl ve střele od modré čáry Františka Klejnu, který tvrdou ranou příklepem poslal kotouč pod horná tyčku, o kterou se ještě mírně otřel a skončil v síti – 0:1.

Pardubice nepotřebovaly ani minutu na vyrovnání, Kaut našel svou přihrávkou v předbrankovém prostoru Jakuba Martince, jenž také využil přesilovku a postaral se zároveň o vyrovnání – 1:1.

Hosté si mohli vzít své vedení zpět, když po velké chybě pardubické obrany na vlastní modré čáře jeli Svoboda s Pajkem sami na Kloučka, jenže Pajkovo zakončení skončilo jen u gólmana. Na druhé straně se do slibné šance dostal Martinec, jenž měl již položeného gólmana na ledě, jenže netrefil bekhendem branku. Ve 14. minutě nastala trochu kuriózní situace. Hotěk unikl domácí obraně, při zakončení byl podražen a bylo nařízeno trestné střílení. Michal Hotěk sice dokázal vymíchat Kloučka a zasunout kotouč mezi jeho betony, jenže poté co rozhodčí gól uznali, začali domácí protestovat. Po poradě nakonec rozhodčí branku odvolali, jelikož Hotěk po převzetí kotouče ve středovém kruhu s ním přejel zpět za červenou čáru.

Ve druhé periodě byli aktivnější domácí hokejisté, ale nedařilo se jim najít recept na dobře chytajícího Kuchaře. Po pravé straně se vydal do útočného výpadu Kaut, jehož tvrdou ránu příklepem mířící pod vyrážečku dokázal gólman zneškodnit. Na začátku třetí dvacetiminutovky ve 44. minutě byl Michal Hotěk opět podražen v samostatném úniku a znovu následovalo trestné střílení. Hotěk se snažil znovu si vymíchat brankáře a zakončit mezi jeho betony, tentokrát je dokázal už včas srazit k sobě a odolal. Východočeši měli ve třetí třetině také možnost skórovat v přesilových hrách, ale ani ty jim nepomohli k ujmutí se vedení. Do velké šance se z protiakce dostal Rohlík, který upláchl obraně a jel z levé strany sám na Kuchaře, ale na něj bekhendovým blafákem nevyzrál.

Dynamo mohlo rozhodnout, když dvě a čtvrt minuty před koncem dostalo početní výhodu, kterou však nedokázalo přetavit v branku. Až 5,7 vteřin před koncem, kdy stále domácí tlačili svého soupeře, se jim zadařilo Kuchaře překonat. Hoskovec našel v předbrankovém prostoru Václav Zídka, jenže nastavil hokejku, nasměřoval kotouč pod horní tyčku a vypukla velká radost na straně Pardubic – 2:1.