HC Energie Karlovy Vary

Napínavou přestřelku ovládli junioři v prodloužení

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 7:6p (3:1, 1:1, 2:4 - 1:0)
Velmi napínavá přestřelka se strhla v utkání karlovarské Vlčí smečky proti pražské Slavii. Během posledních deseti minut základní hrací doby padlo dohromady pět branek a do poslední vteřiny nebylo rozhodnuto o vítězi. O bodu navíc pro domácí energetiky rozhodl v nastaveném čase Michael Čejka (na snímku).
DHL extraliga juniorů, 43. kolo, čt 23.2.2017
Karlovy Vary
Slavia
7:6p
3:1, 1:1, 2:4 - 1:0
Branky a nahrávky: 4. Procházka (Horký, Hauzr), 5. Vápeník (Hendrych, Svoboda), 14. Procházka (Hauzr), 36. Vodička (Davídek), 56. Davídek (Horký), 57. Kovář (Davídek, Pajk), 63. Čejka – 11. Mareček (Patočka), 25. Hradil (Novák, Špergl), 49. Furch (Heldák), 54. Hradil (Heldák, Kohút), 56. Netolický (Furch, Šregl), 60. Novák (Kohút). Rozhodčí: Hlinka – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 51:36 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5:, 6:5, 6:6 -7:6.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Pajk, Brabec, Vápeník, Vodička – Kurfürst, Horký, Salnikov, Svoboda, Čejka, Kovář, Davídek, Hauzr, Hendrych, Procházka
Slavia: Šorf (20. Vacula) – Zděradička, Krásný, Novák, Valík, Chvála – Netolický, Heldák, Kolouch, Šergl, Hradil, Mareček, Kohút, Furch, Patočka

Komentář k utkání

Karlovarští junioři se do toho hned v úvodu pořádně pustili a ve čtvrté minutě si připsali první branku. Přesnou střelu po přesunu domácích do útočného pásma Lukáše Procházky Šofr nedokázal zastavit. Uběhla necelá minuta a energetici opět zvedali ruce nad hlavu. Pavel Vápeník dostal kotouč na modrou čáru a střelou zápěstím nedal Šorfovi žádnou šanci. Poté následovala přesilová hra pro hostující Slavii. Domácí však zvládli své vedení o dvě branky udržet i přes hru v oslabení. V 11. minutě se to sešívaným konečně podařilo a snižovali náskok Energie. Aleš Mareček se dostal s pukem až před Kuchaře a poslal kotouč přesně k tyči. O čtyři minuty později parádní střelou kolem Šorfovi lapačky vrátil domácím dvoubrankové vedení Lukáš Procházka. Poslední minuty první dvacetiminutovky bylo k vidění na obou stranách ještě mnoho šancí, ale nikomu se je proměnit už nepodařilo.

Druhou periodu načali hosté změnou brankáře. Za Šorfa nastoupil Vacula. Již ve 25. minutě při početní výhodě slávisté snižovali. David Novák vystřelil od modré, poté Matyáš Hradil napodruhé překonal Kuchaře. Následoval hokej nahoru dolů, ani jednomu z týmů se nedařilo usadit v útočném pásmu. Ve 32. minutě se do velké šance dostal Jan Šergl, který se řítil sám na Kuchaře, ale domácí gólman převedl výtečný zákrok. Pražští sice přidali na tempu, ale to domácí nezastavilo a vstřelili další branku. Ve 36. minutě poslal Davídek na modrou čáru kotouč pro Petra Vodičku, který svou ráznou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Vaculy. V závěru druhé třetiny měli sešívaní k dispozici další přesilovou hru, ale té se jim využít nepodařilo.

Třetí třetina přinesla divákům velkou podívanou. Prvních deset minut se nikomu nedařilo proměnit nemalé množství šancí, avšak po 49. minutě se s góly roztrhl pytel. Po vhazování ve vlastním pásmu se sešívaní bleskově přesunuli na opačnou stranu kluziště a Aleš Furch snížil znovu vedení domácích. Obrovský tlak před domácí klecí v 54. minutě vyústil až v další gól. Nejlépe se v chumlu hráčů zorientoval Matyáš Hradil, a Slavia tak vyrovnala. Hra nabrala neskutečné tempo. Parádní souhra hráčů Vlčí smečky přinesla další vstřelenou branku, vrátila tak energetikům vedení nad soupeřem. Horký posunul puk na Milana Davídka, jenž si počínal mazácky a prostřelil Vaculu. Poté došlo k bleskovému vyrovnání na 5:5. Ihned po buly se sešívaní vrhli do útoku a Lukáš Netolecký zakončil rychlou akci gólem. Diváci se nestačili divit, co je to na ledě za spoušť, když o pouhou minutu později dostal pas nad pravý kruh David Kovář a svou střelu poslal Energii do vedení. Velká radost domácích netrvala opět dlouho. Necelou minutu do konce základní hrací doby poslal David Kohút kotouč do mezikruží, kde stál David Novák, jenž se nemýlil a poslal utkání do prodloužení.

Oba celky hrály ve vysokém tempu a na kraji svých fyzických možností i v prodloužení. V prvních chvilkách předem nastaveného času měli hru pod kontrolou slávisté. V 63. minutě to však převzali do svých rukou svěřenci trenéra Tomáše Marišky. Jejich akce vyústila až v obrovské radování. Zběsilý zápas plný emocí a velmi vypjaté atmosféry nejen mezi diváky rozhodl Michael Čejka, jenž zakončil svůj výpadek blafákem do bekhendu, a zařídil svému týmu bod navíc.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Pro diváky jsme dnes sehráli určitě velmi atraktivní utkání. Z pohledu diváka tam bylo vše, co by být mělo. Spousta gólů, pohybu a šancí. Z pohledu trenéra by se tam pár chyb našlo, ale přesto to byla pro diváky určitě pěkná podívaná a navíc pro nás zakončená vítězstvím.