HC Energie Karlovy Vary

V posledním domácím klání Vlčí smečka padla

JUN: HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Poslední domácí utkání této sezóny karlovarští junioři nezvládli a padli proti kladenským Rytířům. Přes nemalé množství šancí se energetikům nedařilo střelecky prosadit vícekrát než soupeři, a tak se s domácím publikem rozloučili prohrou.
DHL extraliga juniorů, 44. kolo, so 25.2.2017
Karlovy Vary
Kladno
3:5
0:1, 1:1, 2:3
Branky a nahrávky: 31. Vodička (Čejka), 44. Horký (Hauzr), 60. Hauzr (Horký) – 8. Okegawa (Patyk), 28. Patyk, 45. Patyk (Schildhabel), 57. Schildhabel (Patyk, Havelka), 58. Patyk (Bláha, Havelka). Rozhodčí: Petružálek – Belko, Coubal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0: Diváci: 97. Střely na branku: 42:50. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.
Karlovy Vary: Kuchař – Pajk, Brabec, Salnikov, Vodička, Beer, Vápeník – Horký, Procházka, Hauzr, Čejka, Kovář, Svoboda, Pastyřík, Hendrych, Kurfürst
Kladno: Stahl – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Malý – Vach, Piovarči, Patyk, Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel, Řepka, Kučera, Čermák

Komentář k utkání

První šanci úvodní třetiny si vytvořili domácí, když obránce Petr Vodička projel až před brankáře Stahla, jenž jeho kličku vystihl. Z první branky se radovali hosté a to v sedmé minutě. Petr Patyk poslal z levého křídla pas před branku, kam si sjížděl Yuya Okegawa, který kus černé gumy nasměroval za Kuchařova záda. Zvýšit mohl o tři minuty Petr Kučera, avšak s jeho dělovkou si Kuchař poradil. Kladenským se dařilo vytvářet si nebezpečnější šance a častěji zaměstnávali gólmana soupeře. Kuchařovu pozornost postupně zkoušel Chládek s Bláhou, ale do konce prvního dějství se již skóre neměnilo.

Druhá část začala ve velkém nasazení, oba celky se po vhazování tlačily do šancí. První větší karlovarskou měl obránce Beer, s jeho pokusem od modré si ale Stahl věděl rady. Kladenští se ve 28. minutě mohli radovat z navýšení skóre. Petr Patyk vystihl domácí rozehrávku a v souboji jeden na jednoho proti Kuchařovi uspěl a zakončil pod horní tyč. Chvíli poté byl za vysokou hůl vyloučen na 4 minuty hostující Čermák. Dlouhá početní výhoda přinesla energetikům gól. Michael Čejka posunul kotouč na modrou čáru, kde stál Petr Vodička, jenž svou tvrdou střelou nedal Stahlovi šanci zasáhnout. Kladno mohlo o tři minuty později znovu odskočit do dvoubrankového vedení, ale ani Kučeru a ani Patyk Kuchaře nepřekonali. Za zmínku stojí i Kuchařův zákrok z 36. minuty, kdy proti pokusu Patyka zasáhl v leže svou holí.

Do závěrečného dějství vstoupili svěřenci trenéra Tomáše Marišky velmi aktivně a po čtyřech minutách došlo k vyrovnání. Filip Hauzr si šikovně vybruslil do útočného pásma a posunul kotouč na volného Michala Horkého, který přesnou střelou vyrovnal stav utkání. Netrvalo dlouho a Kladenští si převzali zpět své jednobrankové vedení. Ve 47. minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho Křešimír Schildhabel a Petr Patyk, jenže se pohotově rozhodl pro střelu. V následujících minutách bylo na obou stranách k vidění nemalé množství pěkných akcí, ale prosadili se znovu až v 57. minutě hosté. Křešimír Schildhabel svou přesnou střelou pojistil vítězství svého týmu. Vlčí smečce se stále nedařilo Stahla překonat. 58. minuta přinesla další branku Kladna. To využilo dvojnásobnou početní výhodu. Kanonýr Petr Patyk byl na konci pohledné souhry, a završil tak výhru Rytířů svým hattrickem. V poslední minutě Karlovarští ještě dokázali vedení soupeře snížit. Filip Hauzr si po pěkné kombinaci v útočném pásmu poradil se Stahlem a přidal Karlovým Varům třetí branku. Výhrou nad Energií si Rytíři zajistili vstup do play-off.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že jsme dnes odehráli velmi dobré utkání, za které jsem naším hráčům poděkoval. Rozhodla o něm naše slabá produktivita. Vytvořili jsme si dnes hodně šancí, ze kterých jsme měli střelit víc branek, což nás stálo zápas. Škoda toho závěru, který jsme nezvládli. Mrzí nás, že jsme nedokázali vyhrát poslední domácí utkání.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Pro nás to bylo velmi důležité utkání, zajistili jsme si touto výhrou vstup do play-off. Myslím, že se potýkáme se stejným problémem, jako Karlovarští. Přijeli jsme do Karlových Varů oslabení o několik hráčů, proto je pro nás tato výhra o to cennější.