HC Energie Karlovy Vary

Duel předních týmů Energie zvládla a dál vede tabulku

HC Energie - HC Zubr Přerov 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Duel prvního a čtvrtého celku tabulky sliboval atraktivní hokej a skutečně, na své si přišli všichni příznivci ofenzivní a zároveň tvrdé hry. Energetici dokázali držet soupeře většinu utkání v obranném pásmu a postupně si vybudovali třígólový náskok. Ve třetí třetině se sice dvěma brankami podařilo Přerovu utkání zdramatizovat, nicméně Karlovarští si závěr utkání zkušeně pohlídali a vítězstvím 4:2 potvrdili roli favorita.
WSM Liga, 20. kolo, st 1.11.2017
Karlovy Vary
Přerov
4:2
1:0, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 6. Flek (T. Rachůnek), 22. Stloukal (T. Rachůnek, Krejčí), 38. T. Rachůnek (Gorčík), 47. Davídek (Stloukal) – 42. Čáp (F. Dvořák), 52. Malina (Goiš). Rozhodčí: Luczków, Kostourek – Toman, Coubal. Vyloučení: 9:9, navíc Balán (KVA) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2173. Střely na branku: 28:32.
Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, O. Beránek, Balán (A) – Flek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Tuominen, Davídek.
Přerov: Klimeš (Šimboch) – Malina, Chmelíř, M. Novotný, Čáp, Pala (A), Zbořil – Goiš, T. Sýkora (C), Šlahař – Plášek (A), Pšurný, M. Kratochvíl – Koblar, Berger, F. Dvořák – Gago, Václavek, Navrátil.

Komentář k utkání

Do utkání lépe aktivněji vstoupil domácí tým, Energie si během prvních minut dokázala vypracovat několik nebezpečných střel z těsné blízkosti hostující branky. Přerovský gólman Klimeš však zůstal ve střehu a všechny šance Karlovarských zneškodnil. V 6. minutě diváky rozvášnila pěstní potyčka u branky hostí, do které se pustili karlovarský Stanislav Balán a přerovský Jan Berger, který si však za svou iniciativu vysloužil dvouminutový trest navíc. A protože na trestné lavici již seděl další hráč hostů, museli Zubři hrát oslabení ve třech. Uplynulo pouhých několik sekund, než se po rychlé kombinaci ocitl u Klimešovy branky zcela nehlídaný Jakub Flek a střelou z první otevřel gólový účet utkání. Postupně si začali budovat zajímavé akce taky hráči Přerova a strážce domácí branky Tomáš Závorka měl plné betony práce. Nicméně tempo zápasu stále diktovali Karlovarští. Následující série vyloučení na straně Energie však umožnila Zubrům srovnat krok se soupeřem a ačkoliv žádná početní výhoda gól nepřinesla, zbytek periody nabral podstatně dramatičtějšího rázu.

I druhá dvacetiminutovka začala mnohem lépe pro Energii. Už po minutě hry se domácí doslova natlačili před hostující svatyni a v nastalém zmatku se nejrychleji zorientoval Petr Stloukal, čímž poslal Karlovy Vary do dvoubrankového vedení. Hra se pak značně zrychlila a kotouč střídal majitele v krátkých intervalech, což vedlo ke zvýšení chybovosti obou mužstev. Hra pět na pět stávala spíše vzácností. Tento stav více vyhovoval domácím, kteří pokračovali v trendu nastoleném v první třetině a nadále dotírali na Klimeše. Hostující gólman však odmítal pustit puk za svoje záda. Zubrům se nedařilo vypracovat si stabilnější útok a zamčeni ve svém obranném pásmu čelili stále častějším atakům Karlovarských. Dlouhý tlak domácích nakonec vygradoval při jejich přesilovce. Sebastian Gorčík si dokázal v souboji u mantinelu vytvořit prostor a poslal přesnou přihrávku Tomáši Rachůnkovi do mezikruží, který s chladnou hlavou překonal hostujícího gólmana. Poslední okamžiky třetiny již žádnou další branku nepřinesly.

Přerov se první branky dočkal až v poslední periodě a to opět při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Již v první minutě se při přesilovce uvolnil u modré Zdeněk Čáp a tvrdou ránou zkazil domácímu brankáři čisté konto. Energie chtěla zaváhání okamžitě napravit a velkou příležitost dostala při přečíslení 2 na 1, finální přihrávka na Milana Davídka byla však příliš dlouhá. Devatenáctiletý forvard Karlových Varů však smutnit nemusel, jen o chvíli později si našel vhodný prostor před brankou hostí a pohotovou dorážkou si Milan Davídek připsal svůj první gól v letošní sezoně. Hostům již nezbývalo nic jiného, než ze sebe vydat poslední zbytky sil. Tvrdá práce se Zubrům vyplatila, krátce po polovině třetiny se od modré výborně umístěnou střelou prosadil Lubomír Malina a vrátil hosty do hry. Ač se hráči domácích nechali v posledních minutách velmi často vylučovat, dokázali si držet soupeře od své branky a dvougólový náskok si zkušeně pohlídali.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Já jsem moc rád, že se nám podařilo zakončit tu čtyřzápasovou domácí sérii vítězně. Chtěl bych poděkovat zejména fanouškům, kteří nás po všechna tato utkání podporovali a fandili nám. Významnou měrou nám pomohli k tomu, že jsme z této série získali devět bodů. Jinak dnes to bylo bojovné, těžké utkání s mnoha emocemi a souboji. Bylo to pro naše hráče těžké a my si vítězství velice ceníme. Dokázali jsme zvládnout závěr této těžké série, když se hrálo obden.

Petr Dočekal (HC Zubr Přerov): Karlovy Vary jsou favoritem soutěže a to platilo i pro dnešní utkání. My jsme i přes problémy se sestavu, když jsme museli improvizovat při zranění Procházky, nastoupili velice dobře. Vypracovali jsme si dvě gólové šance, ale ty jsme neproměnili. Následně jsme inkasovali ve dvojnásobném oslabení. Soupeř to sehrál velice pěkně. Má na to zkušené hráče. Bohužel první dvě třetiny jsme neproměnili šance, které jsme měli, a soupeř má tlak do brány, a to nám dokázal. Vlastně všechny čtyři branky padly z předbrankového prostoru, i když jsme na to hráče upozorňovali. Soupeř nám odskočil na rozdíl tří branek před třetí třetinou, ale my jsme naše hráče nabádali, že se dá se zápasem stále něco dělat. To jsme také dokázali, když se nám podařilo snížit, ale opět jsme inkasovali branku. Sice se nám podařilo domácí dostat pod tlak a ve druhé i ve třetí třetině je přestřílet, ale rozhodující bylo, že jsme za stavu 3:1 nevyužili gólovou příležitost. Nedokázali jsme puk zamést do prázdné branky. Následně to domácí zkušeně dohráli a my se musíme nachystat na další utkání, které hrajeme doma s Kladnem.

Fotogalerie

Související články