HC Energie Karlovy Vary

Energetici prohráli podruhé v řadě, nestačili na Prostějov

LHK Jestřábi Prostějov - HC Energie 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Z ledu Prostějova bez bodu. Energetici nebodují druhý zápas po sobě, a po vítězství Motoru nad Kladnem se tak Jihočeši dotahují na Karlovarské. Energie se proti Jestřábům dokázala dostat do vedení, nicméně na tři domácí branky nedokázala najít odpověď v podobě vyrovnání. Zpět na vítěznou vlnu mohou Západočeši nasednout již v sobotu, kdy na svém ledě přivítají kadaňské Trhače.
WSM Liga, 25. kolo, st 22.11.2017
Prostějov
Karlovy Vary
4:2
1:1, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 13. Mikliš (Žovinec), 25. L. Luňák (Švec), 29. Fiala (M. Drtina), 49. Divíšek (Fiala, Nouza) – 4. O. Beránek (Kohout), 33. M. Rohan. Rozhodčí: Barek, Doležal – Lučan, Špringl. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2162. Střely na branku: 22:30.
Prostějov: Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Žovinec, Mikliš – L. Luňák, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Fiala, V. Meidl, Švec – Voženílek, Hozák
Karlovy Vary: Závorka – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán, Flek – O. Beránek, Kverka, Kohout – T. Rohan, Skuhravý, Gorčík – M. Zadražil, Tuominen, Davídek

Komentář k utkání

Začátek utkání byl hodně vyrovnaný, ani jeden tým se nedostal do větší šance. Hra se přesouvala z jednoho pásma do druhého. Ve čtvrté minutě ovšem Prostějov špatně rozehrál a hosté jej hned potrestali Ondřejem Beránkem, který vstřelil první branku utkání. Prostějov se po obdržené brance snažil dostat Energii pod tlak. Útoky karlovarských hokejistů ale byly nebezpečné, prostějovský Neužil ovšem tým podržel. Nakonec se ale Jestřábi dočkali, když puk, který se dostal na modrou čáru, napálil Ondřej Mikliš přímo do šibenice a Závorka byl bez šance. V dalších minutách byl viděn opět vyrovnaný zápas, hrálo se u obou branek. Po skrumáži před karlovarským Závorkou nastřelila pak Energie tyč prostějovské branky. První třetina nabídla velmi vyrovnaný hokej a také zasloužené vyrovnané skóre 1:1.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, utkání bylo nadále vyrovnané, ani jeden tým se nechtěl dopustit chyby. Hrálo se nahoru dolů, avšak bez nějakého většího tlaku či šancí. Ve 24. minutě hráli Karlovy Vary přesilovku, ale Jestřábi se dostali do rychlého protiútoku, Marek Švec posunul touš na Luňáka a ten pokořil přesunujícího se brankáře soupeře. Zanedlouho byla přesilovka na straně Prostějova, který zatlačil soupeře. Velkou šanci měl Rudovský, který měl před sebou prázdnou bránu, ale tam dobře zaskočil za brankáře jeden z obránců a tak se stav 2:1 se neměnil. Ve 29. minutě se Jestřábi dočkali další branky, když Ondřej Fiala s přehledem poslal puk do odkryté branky Energie. Domácí tak otočili stav utkání a zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou gólů. Pak však udeřili hokejisté Karlových Varů. Martin Rohan vystihl rozehrávku soupeře, sjel si do mezikruží a odtud vyslal nechytatelnou dělovku, kterou Neužil zkrátka lapit nemohl. Za minutu mohli Jestřábi po chybě soupeře zvýšit svůj náskok opět na 2 branky, ale Závorka byl včas u druhé tyče a velkou příležitost překazil skvělým zákrokem. Zbytek třetiny byl opět vyrovnaný, šanci měla Energie i Prostějov, zůstaly ale nevyužity a tak stav po druhé třetině byl 3:2 pro Jestřáby.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji Jestřábi a obrana Karlových Varů měla plné ruce práce. V 46. minutě hrál Prostějov přesilovku. Domácím se přesilovka moc nedařila, soupeř dobře bránil a nenechával moc prostoru. Dokonce se během přesilovky dostali hosté do protiútoku dva na jednoho, avšak Gorčíkovu střelu Neužil ukryl v lapačce. Po skončení přesilovky ale Jestřábi zůstali u puku a hráčům soupeře se nedařilo dostat puk do bezpečí. Toho využil prostějovský Tomáš Nouza, ten naznačil střelu, sjel před bránu a nádhernou přihrávkou našel Tomáše Divíška, který s přehledem poslal puk do prázdné branky. Vary přidaly, snažily se ještě něco s utkáním udělat, ale soupeř dobře bránil. Vary nevyužily ani přesilovou hru, když byl v 52. minutě vyloučen domácí Švec. Domácí obrana fungovala na výtečnou. Stejně tak nevyužila následnou přesilovku ani druhá strana a tak se stav utkání neměnil, což hrálo do karet domácím Jestřábům. Domácí již stav utkání podrželi až do konce. Porazili lídra tabulky a berou z dnešního utkání 3 body. Potvrdili tak výtečnou formu z posledních utkání.

Související články

Preview k zápasu | út 21.11.2017

Karlovarští se pokusí zastavit rozjeté Jestřáby