HC Energie Karlovy Vary

Junioři ztratili dvoubrankové vedení a berou jen bod

JUN: HC Energie - HC Olomouc 3:4p (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Vlčí smečka v pátek odpoledne ztratila nadějně rozehraný zápas s Olomoucí. Domácí v KV Areně dvakrát vedli o dvě branky, soupeři se však podařilo vyrovnat a urvat druhý bod v prodloužení.
DHL extraliga juniorů, 15. kolo, pá 3.11.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Olomouc
3:4p
2:0, 1:1, 0:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 9. Pastyřík (Šik), 13. Pastyřík (Šik, Janata), 38. Tlačil (Chodounský) – 32. Tomaník (Pěcha, Rutar), 49. Pěcha (Tomaník, Palička), 55. Smutý (Hajšman), 62. Palička (Kuba). Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 83. Střely na branku: 35.
Karlovy Vary: Grančarov – Vodička, Vápeník, Pajk, Klejna, Bernáth, Hrůša, Kala, Brabec – Šik, Janata, Pastyřík, Bečka, Procházka, Horký, Hotěk, Chodounský, Tlačil, Petrov, Halberštát, Prošek
Olomouc: Matoušek – Szturc, Rutar, Murla, Holiš, Smutný, Kuchař, Jelínek – Janků, Husták, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek, Tomaník, Janečko, Pěcha, Machálek, Kuba

Komentář k utkání

Začátek první třetiny nebyl moc akční. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou a oba týmy hrály vyrovnaně. Prvním střelcem se stal Marek Pastyřík, který se prosadil v 9. minutě. Společně s Otakarem Šikem projeli středním pásmem a Šik nahrál Pastyříkovi od modré, ten z mezikruží propálil Matouška. Olomouc reagovala na gól agresivnější hrou a méně bránila. Po čtyřech minutách toho litovala. Ve 13. minutě si připsal na konto druhý gól Marek Pastyřík. Tomu se ve spolupráci s Otakarem Šikem a Jiřím Janatou podařilo několika střelami rozhodit brankáře hostů a puk do branky doslova dotlačili. Zbytek dějství se odehrával převážně v obranném pásmu Olomouce.

Ve druhé třetině byli hosté jako znovuzrození. Již od samého začátku třetiny hráli na tělo a snažili se ze všech sil. Ve 29. minutě nastal na střídačce hostů trochu chaos a na ledě hrálo najednou šest hráčů. Této početní převahy domácí využít nedokázali a hra dále pokračovala za stavu 2:0. Ve 32. minutě se poprvé radovali i hosté. Po mnoha dorážkách Pěchovy střely se podařilo Pavlu Tomaníkovi došťouchat puk za Grančarovova záda. Po inkasování gólu přešli energetici do defenzivního pojetí hry a zprvu se jim to dařilo. Dvě minuty před koncem druhé části se ve 38. minutě trefil Jan Tlačil, který si chytře počkal za střídajícími protihráči a po přihrávce od Chodounského přesně trefil horní růžek brány.

Poslední dějství ovládli hosté, domácí v ní nedokázali ubránit své dvoubrankové vedení. Ve 49. minutě byl střelecky úspěšný Martin Pěcha. Ten se po zachycení puku ve střední části ledové plochy a střele Tomaníka dostal ke gólové dorážce. Na Pěchu navázal v 55. minutě Michal Smutný. Při kombinaci v útočném pásmu se mu jako třetímu olomouckému hráči podařilo skórovat a šance na výhru byly před koncem třetiny znovu vyrovnané.

Do prodloužení vyjeli hosté nabuzení úspěšnou třetinou. Naopak domácí působili sklesle a v 62. minutě jejich trápení ukončil Filip Palička. Kohouti si z KV Areny odvezli 2 body.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary) Jsme velmi zklamaní. Tento zápas jsme měli rozehraný velmi dobře. Bohužel se nám to nepodařilo udržet. Je to pro nás velmi těžké. Můžeme doufat, že se v reprezentační pauze nastartujeme k lepším výkonům.

Petr Fiala (HC Olomouc): Jsme velmi rádi za to, že jsme dnes uhráli dva body.