HC Energie Karlovy Vary

Rozjetá Vlčí smečka znovu deklasovala Prahu, tentokrát Spartu

JUN: HC Energie – HC Sparta Praha 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
29. kolo DHL extraligy juniorů přineslo souboj pražské Sparty s karlovarskou Energií. Pražané do zápasu sice vstoupili trochu lépe, ale jediný, kdo se radoval z gólu v prvních dvou třetinách, byli domácí. Ti s postupně vybudovali až pětibrankový náskok. Hosté se gólově prosadili až v závěru, když už byl zápas rozhodnutý. Dva body za branku a nahrávku si připsal Jan Tlačil (na snímku).
DHL extraliga juniorů, 25. kolo, pá 22.12.2017
Karlovy Vary
Sparta
5:2
1:0, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 5. Weinhold (Horký, Vodička), 23. Pajk (Horký, Pastyřík), 34. Bečka (Tlačil, Petrov), 48. Tlačil (Přibyl, Bečka), 49. Prošek – 58. Chlouba (Rousek, Dubský), 59. Schwamberger (Wojnar, Eliáš). Rozhodčí: Hucl – Pešek, Sedláček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 41:44. Průběh utkání: 5:0, 5:2.
Karlovy Vary: Kašpar – Vodička (A), Brabec, Pajk, Weinhold, Přibyl, Vápeník, Kala, Hrůša – Davídek, Janata (C), Prošek, Horký, Šik, Pastyřík, Petrov, Bečka, Tlačil, Halberštát, Salnikov
Sparta: Hofmann – Janda (A), Simotics, Prchal, Mrkvička, Sedliský, Eliáš (A), Karoch – Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Dubský (C), Wojnar

Komentář k utkání

První třetinu načal lépe hostující celek, když zamkl energetiky v jejich obranném pásmu, nevydrželo to však dlouho. V páté minutě se totiž po přihrávce Michala Horkého výtečným bekhendovým blafákem prosadil Martin Weinhold. Od té doby se hrál trochu opatrnější hokej. Bylo sice k vidění mnoho šancí, ale žádný gól v první třetině už nepadl i přes to, že se poměrně dost vyučovalo.

Ve druhé dvacetiminutovce byl k vidění mnohem agresivnější a atraktivnější hokej. Hosté chtěli stůj co stůj vyrovnat, ne-li celý zápas otočit. Místo toho je ale čekala studená sprcha. Po dvou minutách se povedlo vsítit gól Ondřeji Pajkovi. Poté byli na puku vidět spíše domácí. V polovině zápasu měli hosté obrovskou šanci, když se Tomáš Nacházel nacházel před odkrytou karlovarskou svatyní. Jenže výborný Jakub Kašpar se stihl včas přesunout. A v hokeji a ve sportech obecně platí pravidlo „Nedáš, dostaneš“. Minutu poté svou střelou vymetl pavučinky v pravém horním rohu Jan Bečka. U kotouče už byli pak vidět více domácí.

Třetí dějství také přineslo zajímavou podívanou. Padly v ní totiž čtyři branky. V prvních pěti minutách třetiny se dařilo hostům, ale ani jedna šance nepřinesla kýženou branku. Na druhé straně podél pravého mantinelu ujel obraně Jan Tlačil, jehož střela se otřela o Hofmannovu lapačku. Po 35 vteřinách se do samostatného úniku dostal Radek Prošek, který svou forhendovou kličkou vsítil už pátý gól pro Energii. Pak už ale Hofmann za svá záda kotouč nepustil. Když už se v posledních dvou minutách zdálo, že je rozhodnuto, zvedli si hosté alespoň trochu sebevědomí. V jedné minutě se podařilo Jaroslavu Chloubovi a Tomáši Schwambergovi vsítit ještě dvě branky. K vidění byl vidět atraktivní, svižný a rychlý hokej. Zápas sedl lépe domácím.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to bylo opět důležité utkání, chtěli jsme zvítězit a to se nám povedlo. Myslím, že jsme do zápasu nastoupili velmi koncentrovaně a zvládli jsme tento zápas velice obstojně. Akorát nás samozřejmě mrzí ten závěr, kdy jsme inkasovali dvě laciné branky. Na druhou stranu je to zkušenost. Kdyby ten stav byl trošku jiný, tak jsme se více zkoncentrovali. Určitě je to velice cenné vítězství teď do vánoční pauzy.

Pavel Geffert (HC Sparta Praha): Z naší strany byl zápas jedna veliká tragédie. Karlovy Vary zaslouženě vyhrály, ve všech ohledech nás předčily. Vykládá o tom i samotný výsledek. My jsme se pak proměnili ve skupinku nazdárků, která se sem přišla jen pobavit a jet nazpátek do Prahy.