HC Energie Karlovy Vary

Energie si po prohře s Libercem připisuje pátou prohru v řadě

Ani v sedmém kole extraligy nedosáhli energetici na druhou výhru v sezoně. Proti Liberci nepodali špatný výkon, Severočechům byli vyrovnaným soupeřem, jenže laciné chyby a neproměňování vlastních šanci jim přineslo další těsnou porážku. Po výsledku 2:3 navíc končí popáté v řadě bez bodu.
Tipsport extraliga, 7. kolo, pá 5.10.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 28. Kohout (Kverka, Šenkeřík), 48. O. Beránek – 8. Lenc (M. Kvapil, Bulíř), 31. M. Kvapil, 42. Lenc (P. Jelínek).
Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Malý, Lhotský
vyloučení4:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku31:22
zblokované střely8:12
hity10:10
vhazování28:24
diváci3007
Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, Krejčí, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, L. Vágner – T. Rachůnek, Balán, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout
Liberec: Will – Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, Kolmann, T. Hanousek, Maier – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – M. Kvapil, Bulíř, Lenc – L. Hudáček, Redenbach, Valský – M. Zachar, Lakatoš, Teplý

Komentář k utkání

Energetici se v první třetině od úvodního vhazování pokoušeli tlačit do branky hostí, s první větší šancí přišel Vlach, který nabil Mikúšovi, tomu se však nepodařilo zakončit. Na své spoluhráče navázali v útočném pásmu i Kohout s Balánem, pak ale přišla nepřehledná situace, kdy před Novotným stálo několik libereckých hráčů, pro puk si do tlačenice sáhl Radan Lenc a otevřel tak skóre zápasu v osmé minutě střelou mezi Novotného betony. Po inkasované brance přišlo i první vyloučení, staronový hráč Energie Roman Vlach nedovoleně zasáhl do útočné akce Liberce a odjel si odpykat dvouminutový trest za vysokou hůl. Ve vlastním oslabení pozvedl domácí publikum znovu Tomáš Mikúš, kterému se podařilo po zaváhání hostí na modré čáře sebrat kotouč a dojel až před Willa, ten ale jeho pokus z úhlu vyrazil ramenem. Ordoš se pokoušel na druhé straně prostřelit Novotného, domácí gólman ale parádně zasáhl a po kotouči skočil.

Do druhé dvacetiminutovky vkročil Liberec lépe, před domácí klecí ale nic nevymyslel. Domácí dlouho nemohli najít recept na Willa a trápila je neschopnost v proměňování i tutových šanci. V 28. minutě ale přišel zvrat a karlovarští hráči zhruba v polovině hrací doby vyrovnali. Martin Kohout ukončil střelecké trápení svého týmu a po neúspěšném Kverkovi vyrovnal svou střelou do pravého horního rohu Willovy klece.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
MartinKohout
útočník
G 1
A 0
+/- +1
TM 0

Půl minuty po srovnání skóre se energetikům naskytla další možnost pro vstřelení branky v podobě přesilovky po Dohetově držení, tu ale zelenobílí nevyužili. V jednatřicáté minutě však vystihl chybnou rozehrávku domácích Marek Kvapil, který s kotoučem následně dojel až k Novotnému a přesně trefil mezeru mezi jeho betony. Těsně před koncem prostřední periody ještě ohrozil Willa Kovačevič svým nahozením od modré, které ještě před bránou tečoval Beránek, smolně pro domácí ale puk proletěl těsně nad klecí hostí.

Vstup do poslední periody patřil rozhodně domácímu celku, patnáct sekund po úvodním buly se dostal k první šanci Balán, ten byl na dosah vyrovnávacímu gólu, jeho střela ale míjela brankovou čáru o malý kousek. Krátce nato Krejčí hákoval libereckého hráče a vysloužil si od sudích dvě minuty, toho Bílí Tygři využili a po minutě kombinací v útočné třetině se prosadil Radan Lenc, který obdržel přihrávku od Jelínka z druhé strany brankoviště a bezproblémově zakončil do odkryté části Novotného klece. Následovala další salva střel od celé karlovarské formace, Kverka se nezorientoval před Willem, jinak by zakončoval do prázdné brány, Kohout ještě nadzvedával puk od pravého kruhu, letící pryž ale liberecké brankoviště minula. Osmačtyřicátá minuta znovu zařídila jásot v západočeské aréně, Lapšanský zajel s kotoučem do útočného pásma, kde ho následně předal Ondřeji Beránkovi a ten trefil parádně horní růžrk Další šance přišla po vyloučení Jelínka na dvě minuty za nedovolené bránění. Šenkeřík stál před gólmanem hostí, Will však jeho puk chytl do náručí. Nátlak na libereckou bránu neustával a dalším zákrokem pro hostujícího brankáře byla střela Jakuba Fleka od levého kruhu, dorážet ještě mohl kapitán Skuhravý, ten to však nestihl a severočeský gólman stihl puk přikrýt lapačkou. Energetikům se v závěru nepodařilo zatlačit hosty a po prohře 2:3 končí popáté v řadě bez bodu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Naši hráči nechali na ledě všechno. Bojovali od prvního do posledního střídání. Bohužel pro nás tento zápas skončil bez bodového vyjádření, což je asi jediná kaňka na dnešním výkonu. Určitě jsme nebyli horším týmem, byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem. Liberec byl o jednu přesilovkou branku lepší a tak mu gratuluji k dnešní výhře

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Odehráli jsme organizovaný zápas proti soupeři, který je velice energický po celý zápas a nikdo to zde proti Energii nebude mít lehké. Jsem moc rád, že jsme trpělivou hrou, byť se spoustou chyb, toto utkání dovedli do vítězného konce.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 4.10.2018

Energie hostí Liberec. Zlomí sérii proher?