HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Čtveřice energetiků v mládežnických národních týmech!

Zatímco útočník karlovarského Áčka Ondřej Beránek aktuálně v Praze teprve bojuje o případný debut v seniorské reprezentaci, hned čtveřice mladých energetiků už má nominaci na nadcházející turnaje jistou. Za českou reprezentační šestnáctku nastoupí Alexandr Remeš, do švýcarského Zuchwilu se na Turnaj 5 zemí chystá s osmnáctkou v závěru roku dvojice Adam Křemen a David Tureček a forvard Otakar Šik už nyní bojuje s devatenáctkou v Kanadě.

Devatenáctka bojuje na World Junior A Challenge

Vůbec první vstoupila do prosincových reprezentačních bojů česká devatenáctka, která už před týdnem vyrazila do Kanady na prestižní turnaj World Junior A Challenge. Ještě před jeho startem porazili v generálce na turnaj svěřenci trenéra Bruka výběr Bonnyville 5:1.

V úvodním zápase na turnaji, který byl na programu v pondělí v noci, nestačili na Rusko, kterému podlehli 2:4. U druhého gólu českého výběru asistoval karlovarský útočník Otakar Šik, který jinak působí v prvoligových Litoměřicích. Češi se dále střetnou ještě s výběrem USA a dvěma kanadskými reprezentačními výběry.

Osmnáctka míří po Vánocích do Švýcarska

Do švýcarského Zuchwilu vyrazí po Vánocích národní tým do 18 let a chybět u toho nebude ani dvojice energetiků - obránce David Tureček a útočník Adam Křemen. Na svěřence trenéra Aloise Hadamczika čekají od 26. - 29. prosince čtyři zápasy ve čtyřech dnech, ve kterých se postupně utkají se Slovenskem, Švýcarskem, Německem a Finskem.

Šestnáctka doma třikrát proti Rusku

Nezahálí ani nejmladší reprezentace vedená Petrem Hakenem, který má za asistenta hlavního trenéra karlovarských juniorů Václava Eismanna. Národní tým do 16 let se od 20. do 22. prosince utká ve Vrchlabí a Jičíně třikrát s Ruskem, v dresu národního týmu se po krátké pauze v reprezentaci objeví i útočník karlovarského dorostu Alexandr Remeš.