HC Energie Karlovy Vary

Chceme si zahrát přímo play-off, burcuje Tomáš Havránek

Jednou z posil Energie před nadcházející sezonou se stal i talentovaný forvard a mládežnický reprezentant Tomáš Havránek, který západočeský hokej okusí během ročního hostování z brněnské Komety. Již ve dvaceti letech je držitelem hned tří titulů pro mistra ČR - v dorostu, juniorce a zejména mezi muži. V našem rozhovoru jsme neustále veselého a hovorného šikulu vyzpovídali na téma přestupu, prodělané operace i adaptace na nové prostředí.

Tomáši, vítejte v Energii. Jak probíhal přestup?
Přestup zařizoval agent, domluval se s panem Kverkou (sportovní manažer, pozn. red.) a panem Pešoutem. Zájem byl z Varů a já jsem sem i chtěl jít, to bylo oboustranné. Pan Kverka s panem Pešoutem nám vyhověli, takže jsem tady (úsměv).

Pod trenérem Pešoutem jste již dříve působil...
Už v sezoně se řešilo, že bych přišel někdy v lednu, ale to nedopadlo. Pan Pešout v tom tedy měl prsty (úsměv). Zná mě, chtěl mě získat a chtěl bych mu poděkovat za to, že mě sem dostal, a že mi věří.

Nedávno jste prodělal operaci mandlí, jak se teď cítíte zdravotně?
Je to rozhodně lepší než předtím, cítím se dobře. Předtím to bylo hodně těžké, ale teď už je to lepší, tak snad mě tělo podrží.

Sledoval jste výkony Energie už dřív? Například loni jste proti ní hrál v dresu Třebíče.
Znám je dlouho. Minulý rok to byl odskok oproti všem týmům (úsměv), jsou výborní bruslaři, mají neskutečný styl hry a jsou zaslouženě zpátky v extralize.

Jste tu teprve pár dní, stihl jste se už poznat s kluky v kabině?
Ano, s kluky už jsme se poznali. Mám ještě trochu problémy se jmény, ale to se poladí (úsměv). Kluci výborní, kolektiv super... Vzali mě mezi sebe, takže si nemám na co stěžovat.

Pomohlo vám v aklimatizaci i to, že s vámi z Komety přišel i Lukáš Vágner?
Určitě je lepší, když někoho znáte a víte o něm, hodně mi pomohl. On tu byl o něco dřív, takže jsem se ho ptal co a jak. I ohledně města, kam třeba chodit, a v tom mi taky pomohl.

Jak vnímáte toto angažmá ve Varech? Je to pro vás možnost vybojovat si místo v kádru Komety?
Já se soustředím hlavně na tuto sezonu, abych si vybojoval místo tady (úsměv). Chci s týmem dopadnout co nejlépe, určitě bychom si chtěli zahrát přímo play-off, případně alespoň předkolo, a pak už děj se vůle boží.

Vy jste ještě nikdy nehrál v týmu mimo Moravu, je pro vás zdejší prostředí jiné?
Je to hodně z ruky, ale hokej je pořád stejný (úsměv). Jedině město je jiné, ale hokej je hokej, takže asi ne, je to všude asi stejné.

Jaké máte cíle pro nadcházející sezonu? Nějaké osobní?
Jak jsem říkal, chtěli bychom s kluky to play-off, předkolo play-off, a pak se uvidí. A osobní cíle? Hrát co nejvíc (úsměv). Ale hlavně ty týmové, je to kolektivní sport, není to jen o mně.

Už třikrát v řadě jste vybojoval titul, nejprve za dorost, poté za A-tým a loni v juniorce. Myslíte, že se vám takové štěstí podaří přenést i do Varů?
(úsměv) Určitě bych byl rád, kdyby se mi to povedlo i teď, ale nepředbíhejme. Krůček po krůčku a třeba se poštěstí.

V Brně jste často jezdil nájezdy a vytáhl jste i nějaké hezké parádičky. Považujete se za takového hračičku?
To nevím, ale když mám čas, tak něco vymyslím, nájezdy jsou mojí silnější stránkou (úsměv). Ale nějaký hračička, to asi ne.

Jak byste se popsal po osobnostní stránce? Jste v kabině spíš tišší nebo hovornější?
Jak teď kluky moc neznám, tak jsem takový zamlklý a rozhlížím se. Ale myslím si, že postupem času tam nějaké srandičky padnou a bude to fajn.

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Už odmala se mi říká Havran podle mého příjmení. Ještě mi teda říkají Prcek (smích). Ale spíš Havran.

A co byste fanouškům vzkázal před novou sezonou, jak byste je navnadil?
Určitě ať chodí pořád tak, jak chodili na baráž, to bylo plno. Koukal jsem se a fandil jsem Varům, protože jsem věděl, že sem půjdu, když postoupí (úsměv). Ať fanoušci chodí dál, jsou pro nás sedmý hráč a my budeme bojovat co nejvíc. Když budou chodit, my jim to budeme vracet a bude se dařit.

Děkuji za rozhovor.