HC Energie Karlovy Vary

Z Krásna s výhrou. Hattrickem se blýskl Beránek

Karlovarští hokejisté mají za sebou úvodní duel letošní fotbalové přípravy. Z hřiště Krásna vezou výhru 5:2, třemi góly se blýskl Ondřej Beránek, po jedné brance přidali Tomáš Závorka a Jan Bečka.

Ve velkém vedru ale před parádní návštěvou odstartovali energetici letošní úvodní fotbalovou přípravu. Ve vyrovnaném prvním poločase padla jediná branka, když se po kombinaci Fleka se Závorkou prosadil střelou do odkryté branky Ondřej Beránek.

Vstup do druhé půle vyšel hokejistům na výbornou. Už po pár minutách pláchl po pravé straně Jakub Flek, který našel centrem před brankou znovu Ondřeje Beránka, který z první zavěsil pod břevno. Minutu na to vedli energetici už o tři góly. Hosté vybojovali míč ve středu pole, Kohout si jej nadvakrát vyměnil s Tomášem Závorkou, který parádním lobem překonal domácího brankáře Vildumetze.

Čtvrt hodiny před koncem vysunul Havránek do rychlého brejku juniora Jana Bečku, který chladnokrevně poslal míč pod padajícím domácím brankářem do sítě a osudu utkání se zdálo být rozhodnuto. Domácí se ale nevzdali. Dvěma góly zkorigovali skóre na rozdíl dvou branek a zle zatápěli hostující obraně. Definitivní pojistku na výhru energetiků dal ale pár minut před koncem znovu Ondřej Beránek, který tak zkompletoval hattrick a po zásluze byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem Energie.

Ohlasy po utkání

Ondřej Beránek: Byl to hlavně sranda zápas, takže bylo úplně jedno, kdo dá gól. Zahráli jsme si, udělali jsme si trochu žízeň, sešlo se hodně lidí, takže paráda. Bylo to hodně náročné, doufám, že nám trenéři zítra trochu sleví (úsměv).

David Tureček: Utkání bylo super, přišlo hodně lidí, moc mě to bavilo. Chtěl jsem si to hlavně užít. Bylo to kvůli vedru náročné, ale měli jsme dost vody a dokonce i led na střídačce, to nám dost zpříjemnilo.