HC Energie Karlovy Vary

Češi na MS pátí. Novák srazil Kanadu hattrickem

Čeští junioři na MS v inline hokeji v italském Asiagu berou páté místo. V souboji o konečné umístění porazili Kanadu 5:3, o což se velkou zásluhou postaral obránce karlovarské juniorky Filip Novák, který vstřelil hattrick. Společně s dalším energetikem Michalem Hoťkem tak na závěr šampionátu získali cenný skalp.

Poté, co junioři nezvládli čtvrtfinále s domácí Itálií, čekaly je dva zápasy ve skupině o 5. až 8. místo. V sobotu nejprve zdemolovali Švýcarsko 9:0 a vidět byla znovu karlovarská stopa, třemi góly totiž zazářil útočník Michal Hotěk.



V již zmiňovaném sobotním utkání s Kanadou se Češi dostali do třígólového trháku, jenže hráči s javorovým listem na prsou se nevzdali a dvakrát se dotáhli na rozdíl jediné branky. Definitivní jistotu tak dal českému výběru až gól šest sekund před koncem do prázdné branky soupeře, kterým karlovarský obránce Filip Novák zkompletoval svůj hattrick. Ten se totiž trefil předtím už dvakrát. Nejprve v 9. minutě využil přesilovou hru, šest minut před koncem pak upravoval průběžné skóre na 4:2

Oba energetici se po letním přechodu na inline hokej v příštích dnech znovu vrátí na led. Michal Hotěk bude bojovat o místo v druholigovém Sokolově, pro Filipa Nováka začne už v pondělí odpoledne příprava s karlovarskou juniorkou.