HC Energie Karlovy Vary

Chci podávat co nejlepší výkony a bavit se hokejem, říká David Tureček


Memoriál Ivana Hlinky nebo také Světový pohár juniorů do 18 let, to je od letošního ročníku Hlinka Gretzky Cup. Turnaj se letos poprvé koná mimo území Česka a Slovenska, nejlepší hokejisté světa do 18 let se utkají v kanadských městech Edmonton a Red Deer. V nominaci českého národního týmu nechybí ani karlovarský obránce David Tureček.
Davide, před pár dny jste se dozvěděl o tom, že pojedete s českou reprezentační osmnáctkou na Hlinka Gretzky Cup do Kanady. Jaké byly vaše prvotní reakce?

Byl jsem strašně rád, že jsem se dostal do té nejužší nominace a doufám, že na tomto turnaji předvedu to nejlepší ze sebe.

Turnaj se koná v létě, tedy ještě před tím, než nejlepší hráči daného ročníku rozehrají soutěže v zámoří. Je možná i prestižnější než mistrovství světa...

Určitě se na to srovnání s těmi nejlepšími těším, ať vím, jak na tom jsem.

Vůbec poprvé se bude hrát v Kanadě, o které je známo, že i na mládežnické zápasy chodí mnoho diváků. Těšíte se na tu atmosféru?

Doufám, že z toho nebudu nervózní. Myslím si však, že spíše ne a pokusím se si to co nejvíce užít.

Navštívil jste Kanadu už někdy dříve v minulosti?

Ano, v Kanadě jsem byl dvakrát.

V národních barvách s vámi hraje i Adam Křemen, který se ale nakonec do sestavy nevešel Jak moc vás mrzí, že nebude s vámi na střídačce?

Myslím si, že je to velká škoda. Určitě by byl velmi prospěšný týmu.

Za poslední rok jste toho prožil vcelku dost. Dostal jste se do reprezentace, máte za sebou tréninky s A-týmem Energie, což byly určitě velké posuny ve vaší kariéře. Jak byste předchozí sezonu zhodnotil?

Jsem rád, že to jde takto nahoru. Zatím vychází vše tak, jak by mělo a budu rád kdyby to takto šlo i nadále.

V letní přípravě jste trénoval s A-týmem. Při srovnání na ledě i mimo něj, jak velký je to rozdíl oproti juniorce

Hra je mnohem rychlejší, soupeři silnější a určitě mi bude ještě trvat než si úplně zvyknu na toto tempo.

Máte nějaké osobní cíle do další sezony, která zanedlouho začíná?

Pokud bych dostal šanci hrát za tým tak bych jí rád využil, zatím ale chci naplno pomáhat v týmu juniorů, podávat co nejlepší výkony a bavit se hokejem.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů