HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary hostí 17. ročník hejtmanského turnaje

Od čtvrtka do neděle budeme v Karlových Varech svědky již 17. ročníku turnaje O pohár hejtmanky Karlovarského kraje. Dříve dorosteneckou kategorii letos nahradí dle pravidel juniorská, účastníky stále ale čeká velmi kvalitní obsazení. Čtyři české týmy Karlových Varů, Jihlavy, Brna a Chomutova doplní dva německé celky, Mannheim a Kolín nad Rýnem. Záštitu nad turnajem opět převzala hejtmanka karlovarského kraje, Jana Vildumetzová.

V aréně svedou týmy boje rozdělení do dvou skupin. Ve skupině A na karlovarské juniory čeká Jungadler Mannheim U20 a HC Kometa Brno,skupinu B poté tvoří Kölner EC U20, Piráti Chomutov a HC Dukla Jihlava. Základní část proběhne od čtvrtka do soboty, neděle pak bude patřit závěrečným bojům o umístění a medaile. Hrát se bude dle klasických pravidel, těšit se tak můžeme klidně i na prodloužení ve třech či samostatné nájezdy. Všechny zápase se odehrají v hlavní hale a vstup je samozřejmě zcela zdarma!

Eismann: Nedokážu si představit kvalitnější konfrontaci

„ Ve skupině máme úřadujícího mistra Německa (Mannheim) a úřadujícího mistra České republiky (Brno). Nedokážu si představit, jak bychom dali dohromady kvalitnější skupinu,“ říká na adresu soupeřů trenér juniorů Václav Eismann a dodává. „Bude to pro nás velmi kvalitní konfrontace a ukáže nám aktuální stav především individuálních výkonů hráčů, protože na týmový koncept je ještě relativně čas,“ říká zkušený lodivod karlovarské mládeže.

„Byli bychom rádi, kdyby mužstvo už začalo získávat svoji tvář a určitou hokejovou identitu. Náznak toho, jak bychom měli hrát, už jsme měli od druhé třetiny utkání v Plzni, předchozí zápasy s Chomutovem nám nevyšly, ale je to dané velkou rotací hráčů,“ řekl krátce před startem turnaje.

Rozpis turnaje

Čtvrtek 16.8.
15:00 Kölner EC – Piráti Chomutov
18:00 Jungadler Mannheim - HC Energie Karlovy Vary

Pátek 17.8.
15:00 Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava
18:00 Jungadler Mannheim – HC Kometa Brno

Sobota 18.8.
14:00 Kölner EC – HC Dukla Jihlava
17:00 HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno

Neděle 19.8.
11:00 utkání o 5. místo
14:00 utkání o 3. místo
17:00 utkání o 1. místo

Rozdělení skupin

Skupina A

- Jungadler Mannheim U20, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary

Skupina B

- Kölner EC U20, Piráti Chomutov, HC Dukla Jihlava

Kritéria pro určení pořadí ve skupinách

1. počet bodů
2. vzájemné utkání, při shodě tří týmů skóre z minitabulky
3. brankový rozdíl
4. vyšší počet vstřelených branek