HC Energie Karlovy Vary

Ze začátku jsem byl nervózní, přiznal Křemen

Svou premiéru v dresu A-týmu si odbyl Adam Křemen v přípravném utkání v Litvínově. Útočník karlovarské juniorky odehrál zápas ve formaci se zkušeným Václavem Skuhravým a v úvodní třetině měl na hokejce i premiérový gól mezi muži.

Pro Adama Křemena bylo úterní odpoledne o něco zvláštnější než obvykle. O své premiéře se však dozvěděl už o něco dříve. „Dozvěděl jsem se den před utkáním, že do zápasu nastoupím. První utkání jsem si užil, ale byl jsem ze začátku dost nervózní. Kluci mi pomohli a povzbuzovali mě. Tak to ze mě pak spadlo," uvedl Křemen po utkání.

V něm nastupoval ve druhém útoku po boku jednoho z nejzkušenějších extraligových hokejistů. Však kapitán Energie Václav Skuhravý bude letos útočit na 900 extraligových startů. „Snažil se mi pořád radit, užil jsem si to a bylo to v pohodě. Bylo pro mě lepší, když jsem vedle sebe měl někoho tak zkušeného jako je právě Venca," pochvaloval si spolupráci s kapitánem A-týmu.

V první třetině mohl Křemen svůj debut mezi dospělými okořenit i premiérovou brankou, v polovině první třetiny však z pravého kruhu pálil backhandem těsně nad Petráskovu klec. „Měl jsem se víc natlačit před hráče Litvínova a zkusit zakončit," zhodnotil svou akci Adam Křemen.

Sedmnáctiletý hráč nastupuje za karlovarskou juniorku, pravidelně už ale nastupuje i za reprezentační osmnáctku. Dospělý hokej se ale přeci jen v něčem liší. „Je to o dost rychlejší, než juniorský hokej. Do výběru na Hlinka Gretzky Cup jsem se sice nedostal, ale vážím si šance, kterou mi dali trenéři A-týmu. Jestli dostanu ještě další příležitost nevím, to záleží na rozhodnutí trenérů," ukončil rozhovor sedmnáctiletý forvard.