HC Energie Karlovy Vary

Energie vyráží ven, čeká jí Znojmo a Trenčín

Karlovarští pokračují přípravu na novou sezonu. Ve čtvrtek od 18:00 se střetnou se znojemskými Orly. Český celek, jenž nastupuje v EBEL lize, změří s energetiky síly v Telči, nikoli ve své domácí hale, z důvodu stále probíhající rekonstrukce chlazení na znojemském stadionu. V pátek pak čeká na Pešoutovy svěřence tým ze slovenské nejvyšší soutěže - loňský vicemistr Dukla Trenčín. Zápas začne již ve 13:00 a odehraje se v brněnském Sportcentru Lužánky.
Souboj se Znojmem: Online přenos
Souboj s Trenčínem: Online přenos
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

Orli Znojmo

Účastník mezinárodní EBEL se Energii postaví jako první a tito dva soupeři se potkají po takřka deseti letech. Orli zareagovali na celkem nepovedený rok příchodem hned šesti zahraničních posil a pěti českých hokejistů. Znojemští skončili v základní části poslední a v následné nadstavbové části skončili čtvrtí. Průvan byl tedy zapotřebí a klub opustilo jedenáct hráčů. Svěřenci Miroslava Fryčera mají za sebou teprve jeden přípravný duel. Kometě Brno v něm podlehli 1:3, jedinou branku měl na svědomí Tomáš Guman. V brankovišti by měl nejvíce prostoru dostat navrátilec Patrik Nechvátal, jemuž budou krýt záda Tomáš Halász s Martinem Holíkem. Znojmo opustil produktivní Colton Yellow Horn, jenž posílil konkurenci z ligy - Graz. Vedení Orlů si slibuje hodně od C.J. Stretche, nové akvizice. Kdo potáhne znojemskou produktivitu v následující sezoně?

Dukla Trenčín

Trojnásobný mistr slovenské extraligy bude druhým karlovarským soupeřem. Trenčín má velmi bohatou historii počínaje založením v roce 1962 a pyšnit se může i titulem mistra Československa. V uplynulém ročníku měli dukelští na dosah titul čtvrtý, nicméně po velkém finále s Bánskou Bystricí, které došlo až do sedmého zápasu, nakonec skončili jako vicemistři. V dresu slovenského celku najdeme i několik bývalých energetiků, například útočníka Radka Dlouhého. Mezi největší jména na trenčínské soupisce musíme považovat Branka Radivojeviče, Milana Bartoviče a Mario Bližňáka. V brance mají trenéři k dispozici spolehlivého Michala Valenta, jehož mohou čeští fanoušci znát především z jeho působení v Mladé Boleslavi či Spartě.

O zápasech s Tomášem Mariškou

„Dostali jsme nabídku hrát se dvěma v podstatě zahraničními soupeři, což jsme uvítali, protože je to trošičku jiný styl hokeje,“ vysvětluje Tomáš Mariška přípravné zápasy se Znojmem a Trenčínem. „Znojmo je velmi kvalitní tým. Za poslední roky se skvěle prezentoval v EBEL lize. Myslím, že se tam hraje trochu jiný styl hokeje, více se bruslí. Jsme rádi, že se můžeme s tímto týmem konfrontovat,“ říká na adresu Orlů Mariška. „Dukla Trenčín je jeden z nejlepších týmu slovenské extraligy, takže opět velmi zajímavý a kvalitní soupeř,“ ví Pešoutův asistent. Energetici již za sebou několik přípravných klání mají, co si z nich odnesl trenérský štáb? „Ty zápasy všeobecně nám ukázaly, že jsme schopni se prosadit dopředu, ale bota nás tlačí v defenzivní fázi. Snažíme se na to zaměřit jak na videu, tak na trénincích a doufám, že se to bude zápas od zápasu zlepšovat. Budeme se zaměřovat na náš hrací systém, rozhodně ne na soupeře.“ tvrdí Tomáš Mariška. Asistent trenéra přiblížil i sestavu. „Budeme zkoušet mladé hráče, bereme trochu mladší sestavu. Poprvé se objeví v sestavě David Tureček. Někteří starší hráči dostanou volno a nepocestují s námi.“