HC Energie Karlovy Vary

Mikúš: Se Znojmem to byl úplně jiný hokej

V přípravném zápase se Znojmem se blýskl dvěma body (1+1) slovenský útočník Tomáš Mikúš, který je nejzvučnější letní posilou karlovarského celku. Jak sám přiznává, kanadské body jej těší, ale stále jde o přípravu, jejíž účel je jiný - osvojit si herní styl a naladit se na extraligu.

Tomáši, prohráli jste se Znojmem 2:3, jak hodnotíte vývoj utkání?
Odehráli jsme úplně odlišné utkání oproti všem předchozím přípravným zápasům. Hřiště bylo strašně malé, hrálo se nahoru dolů. Nepadlo mnoho branek, přesto si myslím, že jsme odehráli zajímavý a divácky velmi atraktivní zápas.

Vstřelil jste branku z přesilovky, na které jste se předtím moc nedostával. Byl vůbec čas secvičit nějaké akce?
Věděli jsme dopředu, že v utkání se Znojmem bude naše lajna na přesilovky chodit, takže byl čas něco málo nacvičit na dvou trénincích. Rozhodně to nebylo a není ideální, stále hledáme optimální složení a věřím, že přesilovky do začátku extraligy vyladíme a budeme v nich střílet góly.

Zmínil jste menší hřiště. Ale byl specifický i soupeř? Přeci jen hraje EBEL...
Určitě to bylo znát. V EBEL lize se hraje nahoru dolů, celkově se tam hodně bruslí a nemyslí se tolik na taktiku, na které je to naopak postaveno v české extralize.

V předchozích zápasech jste inkasovali hodně branek, se Znojmem tři, hra dozadu se zlepšila. Zaměřujete se na defenzivu nějak speciálně?
Stále jsme na začátku přípravy. Na trénincích neustále pilujeme systém, který chceme hrát. Jak do útoku, tak samozřejmě do obrany. Každým zápasem se zlepšujeme, ještě ale určitě máme co ladit.

V utkání s Litvínovem bylo na stadionu velké horko, se Znojmem zase velká zima. Jak na to vy jako hráči reagujete?
Pro mě osobně byl šok, jaká byla na stadionu v Telči zima. Ale byla to příjemná změna. Navíc je to lepší pro hru. Hokej je zimní sport a když je zima, led tvrdší a lépe se bruslí

Hrajete v jedné formaci s Tomášem Havránkem a Sebastianem Gorčíkem. Jak hodnotíte dosavadní spolupráci a souhru?
Kluci jsou naprosto skvělí. Rozumíme si i lidsky, mimo led, což je vždy hrozně důležité. Já jako centr mám spíše defenzivní úkoly. Kluci naopak více napadají. Zatím nám to spolu klape, snad to vydrží.

Zítra Vás čeká Trenčín, slovenský tým, který jistě dobře znáte. Co od tohoto soupeře očekávat?
Bude to zase úplně jiný hokej. Znám Trenčín velmi dobře. Hrají nátlakový hokej, jsou důrazní a skvěle bruslí. Jde o jeden z nejlepších slovenských týmů současnosti. My se ale chceme soustředit na sebe, na náš hokej a herní systém tak, abychom vše vyladili na ostrou soutěž.

Děkuji za rozhovor!

Související články