HC Energie Karlovy Vary

Tureček: Hrát s Vláďou Sičákem bylo skvělé

Do turnaje O pohár hejtmanky se zapojil i karlovarský obránce David Tureček. Ten si nedávno odbyl premiéru v seniorské kategorii. Jen co se vrátil z výjezdu s A-týmem naskočil do utkání proti Kometě, které Energii posunulo až do samotného finále. O zlato si Karlovarští zahrají již tuto neděli v 17:00 proti německému Kolínu.

Hodně náročný týden za sebou má obránce David Tureček. Ve čtvrtek a v pátek odehrál dva premiérové zápasy za Áčko, v sobotu už ale válel za juniorku na domácím turnaji. „Síly už ubývají, ale doufám, že ještě nějaké budou a vyhrajeme,“ řekl krátce po sobotní výhře nad brněnskou Kometou.

Ten se o tom, že si o víkendu volno neudělá, dozvěděl záhy po návratu ze svého prvního tripu s A-týmem v kariéře. „Hned co jsem se vrátil z Brna, tak mi trenér napsal, že budu hrát,“ řekl ke komunikaci s hlavním trenérem juniorky Václavem Eismannem.

Po startu mezi dospělými se tak znovu musí přeorientovat na juniorský hokej, který se s tím dospělým nedá příliš dobře srovnávat. „Bylo to hodně náročné. Hokej byl rychlejší, silovější, bylo to poprvé, ale myslím si, že jsem to zvládl,“ uvedl člen reprezentační osmnáctky ke svému debutu.



Při něm nemohl mít k ruce zkušenějšího parťáka, v jedné obranné dvojici totiž nastupoval společně s Vladimírem Sičákem. Tedy mužem s reprezentačními zkušenostmi a více než 500 extraligovými starty.

„Vláďa mi hodně radil a bylo to skvělé. Určitě se tím budu řídit. Když se mi něco nepovedlo, tak mě povzbudil a řekl, jak to udělat příště líp,“ uvedl ke spolupráci s obráncem, který při absenci Václava Skuhravého plnil roli kapitána Energie.

Na Davida Turečka čeká už dnes finále juniorského turnaje, ve kterém se energetici utkají od 17 hodin s německým Kolínem nad Rýnem.