HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann: Naše hra musí být založená na tvrdé práci, vášni a úsilí

První přípravný turnaj O pohár hejtmanky Karlovarského kraje zvládli energetici naprosto znamenitě a slaví zlaté medaile! Za účasti nově celkem šesti týmů i z ciziny Energie předvedla významný posun, když se z loňského posledního místa vyhrabala na samý vrchol a ukázala, že blízká budoucnost karlovarské juniorky je optimistická. Své dojmy z povedeného turnaje i vyhlídky na příští rok nám bezprostředně po finálovém ceremoniálu sdělil hlavní trenér juniorů Václav Eismann.

Trenére, zlaté medaile! Jste spokojeni?
Když se vyhraje, tak většinou spokojeni jsme (úsměv). S tím, jak turnaj probíhal, určitě spokojeni být musíme. Měl jsem pocit, že kluky to bavilo a to je nejdůležitější.

Jak jste podle Vás zvládli turnaj po herní stránce?
Přestože jsme brali zlaté medaile, nebylo to konstantní. Byly tam úseky hry, kdy jsme vypadávali z konceptu, kdy jsme přestávali tvrdě pracovat a soupeř nás dostával pod tlak, ale naštěstí se to vždy otočilo k nám. Je to pro nás určité memento, abychom se toho vyvarovali v mistrovské části sezony.

S Kolínem jste hráli přípravné utkání před turnajem, kdy jste prohráli vysoko 1:5. Probíhala před finále nějaká speciální příprava?
Od videokouče jsme měli připravené nějaké způsoby hry, tak jsme si k tomu pár věcí řekli. Ale základem tohoto úspěchu byla pracovitost a nasazení hráčů. Ti to odpracovali a teď se zaslouženě radují.

Vnímáte nějaký rozdíl ve stylu hry českých a německých týmů?
Myslím si, že hra německých soupeřů je trošku jednodušší a agresivnější s dobrým bruslením a s velice kvalitním zakončením. Dnes toho soupeř (vzhledem k finále s Kolínem, pozn. red.) moc neměl, ale ve finální fázi si dokázal poradit a dal nám čtyři branky.

Myslíte si, že vám tato přímá konfrontace s týmy z ciziny pomůže vylepšit určité oblasti vaší hry?
Dlouhodobá zkušenost s mezinárodní konfrontací je jedině pozitivní, protože takové zápasy jsou vždy hrané ve vysoké intenzitě. I ta pestrost soupeřů pomáhá hráčům ze sebe dostat víc a mezinárodní konfrontace je to, na co chce náš klub sázet i dál.

V loňském ročníku turnaje jste skončili až čtvrtí, letos první. V čem si myslíte, že jste se nejvíce posunuli za poslední rok?
O tři místa (smích). To se nedá takto hodnotit, protože ta mužstva nejsou totožná, ale spousta hráčů udělala určitý progres v loňské sezoně. Když naše mužstvo tvrdě pracuje, je vždy konkurenceschopné. Nemáme zas až tolik hokejového talentu, ale máme kluky, kteří se mohou dostat až do našeho A-týmu. Vždycky to musí být založené na tvrdé práci, vášni a obrovském úsilí a to když do hry dáme, jsme konkurenceschopní všem. Naopak když to tak nedáme, můžeme vyhrát v podstatě jen náhodou.

Jak hodnotíte celkovou organizaci turnaje?
Chtěl bych v první řadě poděkovat řediteli turnaje Jardovi Novotnému, který se toho ujmul výborně v součinnosti s hlavním pořadatelem Jirkou Bernáthem a to, co se jim naložilo na bedra zvládli naprosto excelentně.

Děkuji za rozhovor.