HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek: Rachna by měl vybírat lístky jako na Matějské

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BLEDU - Karlovarští hokejisté odjeli na turnaj do Bledu, kde je jako první prověřil rakouský Villach. Energetici vyhráli 6:2, třemi body (2+1) přispěl k výhře útočník Jakub Flek, který byl také vyhlášen nejlepším hráčem Karlových Varů v zápase.

Jakube, máte za sebou první zápas na turnaji a ihned jste začali výhrou 6:2, jak byste to zhodnotil?
Byl to dobrý zápas. První třetina byla super, vedli jsme 2:0. Druhá třetina byla opět trochu horší, máme je v poslední době smolné. Měli jsme chvilkový výpadek. Soupeř srovnal a pak jsme se zvedli, korigovali jsme rychle na 3:2 a hráli jsme zase hru, kterou chceme hrát. Utkání jsme měli pod kontrolou.

Postaral jste se o dva góly, první z nich padl po nečekané střele z ostrého úhlu. Byl to úmysl?
Ano, měl jsme to naplánované, ale nečekal jsem, že to tak trefím. Neměl jsem moc rychlost, proto jsem si netroufl jít s bekem za branku. Jen jsem se řídil heslem, když nevíš co s pukem, hoď ho na kasu. Tak jsem ho tedy hodil, trefil jsem přesně mezírku na kotouč. Trošku šťastný gól, ale byl cílený. Druhý gól byl prací Tomáše Rachůnka, který by za tu akci měl vybírat lístky jako na Matějské pouti. Zamotal totiž celou formaci soupeře, všichni byli zahledění jen na něj a já jsem sjel jen k tyčce před bránu. Počkal jsem, než se gólman přesune a poslal jsem mu střelu do protipohybu, a to už byla docela lehká práce.

Dlouho jste hráli se Stanislavem Balánem, nyní jste vedle sebe měli Tomáše Mikúše, jaká to byla změna?
Myslím si, že nám to šlo. Miky je super hráč, bruslí a má výbornou střelu, je to pracovitý kluk. Podle mě nám utkání sedlo.



Daří se vám v útoku, v posledních zápasech se ale zlepšila i obranná činnost. Zaměřujete se na ni teď speciálně?
Jak jste řekl, do útoku nám to jde. V obraně nám pár věcí ještě skřípe, ale pracujeme na tom. Myslím si, že v tomto zápase hra už vypadala trochu k světu, až na chvilkový výpadek ve druhé třetině. Řekli jsme si, kde jsme chybovali. Ještě se podíváme na video a půjdeme zase dál.

Villach hraje EBEL ligu, ale letos jste již setkali se Znojmem, které hraje stejnou ligu. Věděli jste tedy, co můžete od soupeře čekat?
Osobně jsem proti Znojmu nehrál. Všichni ale ví, že v EBEL lize je to spíše o fyzickém hokeji než o nějaké technice. Hraje hodně nahoru dolů. Dohrávají se víc osobní souboje. Tento soupeř hrál stejně. Možná až na hranici pravidel, tedy podle těch nových.

Změna pravidel také zapříčinila vyšší počet vyloučení, Karlovým Varům se v oslabeních poměrně daří, může vám to vyhovovat následně v lize?
Myslím si, že bychom z oslabení mohli těžit. Trenér nás učí hrát spíše bruslivý hokej, ne zbytečně dohrávat soupeře jako blázni. Možná v tom bude spočívat naše výhoda, že nebudeme tolik vylučovaní, alespoň doufám.



Hráli jste nezvykle až od 8 hodin večer. Jak probíhal den a jak těžké bylo se připravovat?
Mně osobně to žádný problém nedělalo. Ráno bylo rozbruslení, potom jsme šli na oběd. Byli jsme se projít a podívat se na jezero, které tu je. Mají to tu moc hezké. Na dvě hodiny jsme si odpočinuli. Šli jsme spát, dali jsme si svačinu a šli jsme na zápas. Žádný extrémní rozdíl v tom nebyl. Aspoň já jsem to tak cítil.

Zmínil jste jezero a památky. Osobně chodíte rád po městě nebo jste raději na hotelu?
Rád se projdu po městě, ale že bych byl vášnivý turista, co tu leze po horách, to úplně ne. Když už jsme tady, tak jsem to tu chtěl vidět. Budu se ale opakovat, Bled je moc hezké město.

Matic Podlipnik bydlí nedaleko od Bledu. Radil vám, kam se jít podívat?
My jsme věděli, kam jedeme a sami jsme si zjišťovali, co tady je a co se tu dá vidět. Jezero máme hned 500 metrů od hotelu, tak jsme se byli podívat.

Kromě vás do Bledu také přijeli fanoušci Karlových Varů, co na to říct? Přeci jen je to 800 kilometrů...
Kluci mě hodně překvapili. Děkujeme za podporu. Musím před nimi smeknout, protože jsme sem jeli deset hodin. Fanoušci to sice autem budou mít o trochu kratší, ale stejně je to přes 800 kilometrů a já před nimi smekám, že nás přijeli podpořit.

Související články