HC Energie Karlovy Vary

Mládež jde do boje! Juniory čeká derby, dorost míří na Kladno

Po půlroční pauze znovu vyjedou na led mládežnické týmy Energie! Juniory čeká na domácím ledě hned na úvod v pátek 7. září třaskavé derby s Plzní, dorost začne sezonu o den později na ledě Kladna.

Mládežnický hokej prošel na konci minulé sezóny velkou změnou. Sloučení soutěží staršího dorostu do jedné skupiny s juniory a současné snížení věkové hranice. Pro nynější mladší dorostence se pouze změní název kategorie pouze na dorost. Žactva se tyto změny netýkají a zůstává tak struktura ani věkové hranice nemění.

Derby na úvod. Zápasy s Plzní jsou vždy peprnější, říká Eismann

Pořádně ostrý start čeká na karlovarské juniory. Hned na úvod sezony totiž přivítají na domácím ledě Plzeň, o den později zamíří do Chomutova.

„Panuje tu lehká předstartovní nervozita, takové pozitivní napětí. Jsme si vědomi sílu i vyrovnanost ostatních juniorských týmů v naší skupině. Příprava byla dlouhá a tak se těšíme na ostrý start. Zápasy s Plzní jsou vždy peprnější, myslíme si, že to tak bude i nyní, jelikož ještě v Klatovech nezačala druhá liga, kde má Plzeň mnoho ročníkově stejných hráčů a tak nastoupí v silné sestavě. Bude to zajímavý zápas, kde nebudou chybět emoce,“ říká hlavní trenér juniorů Václav Eismann.

Karlovarským mladíkům se přitom výsledkově příprava povedla. Po úvodních dvou porážkách s Chomutovem z dalších osmi zápasů hned sedm vyhráli a mimo jiné také zvítězili právě nad svým nejbližším soupeřem z Plzně. Cenný triumf zapsali koncem srpna na domácím turnaji O Pohár hejtmanky.

Rozpis juniorské extraligy
Soupiska

Dorost míří na Kladno. Jsme dobře připraveni, věří trenér Andrýs

Zelenobílý dorost vyráží v sobotu 8. září na zápas do Kladna. Hlavního trenéra Tomáše Andrýse, který se na západ Čech vrátil po pěti letech, tak čeká nelehká premiéra.

„Věřím, že jsme na start sezony dobře připraveni, jak na tom doopravdy jsme ale ukážou až první ostré zápasy. Od soupeřů očekáváme, že nastoupí ve velkém nasazení a to samé čekám i od našich kluků,“ říká krátce před vypuknutím dorostenecké extraligy.

Celkem třináct přípravných utkání odehráli dorostenci před startem sezony, ze šesti odešli vítězně. Zajímavostí je, že většinu zápasů sehráli se zahraničními soupeři, v nabídce se objevila taková esa jako CSKA Moskva, norský Lillehammer či výběru Weidenu a Regensburgu.

Rozpis dorostenecké extraligy
Soupiska