HC Energie Karlovy Vary

Chtěl jsem využít šanci na maximum, říká Bednář po debutu

Debut jako hrom prožil ve středu podvečer karlovarský brankář Jan Bednář! Čerstvě šestnáctiletý gólman naskočil do premiérového utkání za A-tým a při svém prvním startu mezi dospělými vymazal všechny sokolovské střelce.
Honzo, dnes jste poprvé chytal za A-tým, jak jste si svou premiéru užil?

Já jsem si to užil hodně, hodně jsem se na ni těšil. Když mi včera trenéři řekli, že budu chytat, tak jsem nemyslel na nic jiného než na ten zápas a snažil jsem se na to připravit jako na každý jiný a užil jsem si to.

Stal jste se nejmladším brankářem v dokumentované historii Energie, který kdy naskočil za A-tým. Věděl jste o tom?

To jsem nevěděl, ale na tom ani nezáleží, hlavně, že jsme ten zápas zvládli. To, že jsem nejmladší je jenom plus. Ale říkám, na tom moc nezáleží.

Původně jste měl chytat polovinu zápasu, co se stalo, že jste chytal celých šedesát minut?

Já vlastně ani nevím, mě včera trenéři říkali, že bych měl chytat druhou půlku. Tu první měl chytat Tomáš Závorka, ale dnes ráno jsem se dozvěděl, že budu chytat celý zápas. Nevím proč, ale já jsem byl rád, že jsem dostal šanci a snažil jsem se ji co nejvíc využít.



Jak byste zhodnotil svůj výkon v zápase?

Nevím, nerad hodnotím svůj výkon, ale říkám, hlavně že jsme vyhráli, nebylo to určitě jenom o mně, protože kluci hráli výborně. Moc jsme soupeře k ničemu nepouštěli, blokovali spoustu střel, takže to byla práce celého týmu.

V desáté minutě jste schytal ránu od Vojtěcha Šika, který tady v Karlových Varech působí jako kondiční trenér mládeže. Jaké to bylo chytat proti svému kouči?

Bylo to takové zpestření, já jsem to moc nevnímal a snažil jsem se na každého hráče soustředit stejně, ať už to je můj trenér nebo ne, ale určitě to bylo zpestření.

Během druhé třetiny se vám puk odrazil od hokejky a pokračoval kolem brány těsně podél brankové čáry. Co se stalo?

Ten puk byl nahozený a odrazil se mi od hokejky, naštěstí to nešlo do brány, ale trošku mi zatrnulo.

Letos v únoru jste debutoval mezi juniory proti Třinci, kde jste měl úspešnost 97,14%. Teď jste debutoval s A-týmem a vychytal jste nulu. Máte nějaký trik, nebo se vám v debutech prostě daří?

Určitě nedělat si z toho velkou hlavu a nebýt zbytečně přemotivovaný, brát to jako další zápas, kterých bude ještě hodně. Já se na každý zápas snažím připravit úplně stejně a to, že mi ty premiéry takhle vyšly, to je plus.

Dával vám Filip Novotný nebo Tomáš Závorka nějaké rady ohledně dnešního zápasu?

Ne přímo ohledně dnešního zápasu, ale radí mi určitě na tréninku a je to obrovská zkušenost s nimi chodit na tréninky a to nejenom s gólmany. Když za vámi přijede Venca Skuhravý a řekne vám, že je všechno v pohodě, tak ani pak nemáte šanci být nervózní. Takže za tohle jim chci určitě poděkovat.

Související články