HC Energie Karlovy Vary

Šenkeřík a Švec pokračují, Kuchař hostuje v Kadani

Kádr Energie hlásí krátce před startem extraligy další pohyby. Na zkoušce uspěli obránce Petr Šenkeřík a útočník Marek Švec, brankář Ondřej Kuchař míří do Kadaně. Zpět na západ Čech pak míří dvojice juniorských obránců František Klejna a Filip Bernáth.

Šestadvacetiletý odchovanec Energie Marek Švec uspěl na zkoušce a poprvé v kariéře by v dresu mateřského klubu mohl naskočit do extraligy. „Marek u nás uspěl na zkoušce, stejně tak i obránce Petr Šenkeřík. Do Kadaně naopak zamířil na hostování brankář Ondřej Kuchař, který bude na severu Čech trénovat i hrát zápasy. Do tréninku jsme místo něj zařadili mládežnického reprezentanta Jana Bednáře,“ odkryl nejnovější změny v kádru hlavní trenér Martin Pešout.

Do Karlových Varů míří zpět dvojice juniorských obránců, kteří bojovali o místo v kádru prvoligových celků, Filip Bernáth v Kadani a František Klejna v Litoměřicích.

„František Klejna se neprobojoval do základní sestavy Litoměřic, stejně tak i Filip Bernáth v Kadani. Oba se vrací do Karlových Varů a v současnosti trénují s juniorkou,“ uvedl k nadějným juniorům hlavní trenér Martin Pešout. Oba jmenovaní obránci už o víkendu naskočili do zápasů juniorské extraligy.

Juniorce v sobotním zápase v Chomtově vypomohl i útočník Otakar Šik, který i nadále bojuje o místo v kádru prvoligových Litoměřic.