HC Energie Karlovy Vary

V duelu se Slávií berou energetici dva body, rozhodovaly nájezdy

Páteční podvečer byl pro karlovarskou juniorku jistě velmi náročný, dlouhý zápas nerozhodlo ani prodloužení. V nájezdech nakonec přetlačili energetici Slavii v 9. sérii gólem Petra Rozhona, hlavním faktorem pro vítězství byl však dle trenéra výkon gólmana Bednáře.
DHL extraliga juniorů, 3. kolo, pá 14.9.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Slavia
3:2
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 14. Berčík (Novotný, Rozhon), 35. Šik (Petrov, Bernáth), rozh. náj. Rozhon – 31. Petrák (Janča, Duda), 54. Všetečka (Brož). Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Střely na branku: 21:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 0:0, 3:2.
Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Bernáth, Klejna, Kořán, Ptáček, Tureček, Novák – Maydl, Novotný, Berčík, Prošek, Rozhon, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub, Šik, Křemen
Slavia: Vecka (Málek) – Duda, Bureš, Zderadička, Macek, Steinocher, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák

Komentář k utkání

V první periodě dominovala hře pražská Slavia, přesto ale vstřelila branku pouze domácí Energie. Šancí bylo na obou stranách dost, jen jedna ale přinesla radost. Parádní únik a kličkování předvedl David Novotný, kterému se podařilo s kotoučem dostat z vlastního pásma až před Vecku, odražený puk následně dostal za záda brankáře Slavie Martin Berčík.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první, Energie začala úspěšněji napadat i bránit, branku si ale tentokrát připsaly obě mužstva. V polovině prostřední dvacetiminutovky se Slavii podařilo nahodit kotouč na Bednáře a následně po několika dorážkách dostal puk za karlovarského brankáře Martin Petrák. Energie po čtyřech minutách odpověděla v přesilovce, po dlouhé kombinaci z levého kruhu vyslal puk Otakar Šik a přesně zakončil za zmateného Vecka.

Poslední dvacetiminutovka byla velice vyrovnaná, hrálo se nahoru a dolů a hráčům se nedařilo držet pole a kombinovat. Gól v této třetině si nakonec připsala Slavia v 53. minutě, po kombinaci v útočném pásmu přijal přihrávku do Bednářova protipohybu Robin Všetečka a přesně trefil do odkrytou část brány.

Po šedesáti minutách základní hrací doby se o vítězi nerozhodlo, bohužel ani v prodloužení. Hra tří na tři byla velice vyrovnaná a obě mužstva měla hned několik šancí, o určení majitele druhého bodu ale nakonec musely rozhodovat nájezdy.

Nájezdy byly také dlouho nerozhodné, rozhodl až v 9. sérii za stavu 2:2 karlovarský Petr Rozhon a ukončil tak vyčerpávající utkání.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary) Dnes bereme dva body ze zápasu, kdy jsme šťastnějším, ne lepším mužstvem. Narazili jsme na velice zarputilého a organizovaného soupeře. Slavia předváděla velice dobrý a agresivní hokej. Nepodařil se nám vstup do utkání, kdy jsme byli lehkovážní, netýmoví a bez konceptu. Ve druhé třetině jsme se již trochu zlepšili. Každopádně hlavním faktorem našeho vítězství byl dnes gólman Bednář.

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha) Dle mého názoru to byl výborný zápas. Bylo tam nasazení, obě mužstva chtěla hrát dopředu. Ve druhé třetině jsme trochu vypadli z nasazení, v té třetí jsme to ale dohnali. Byla škoda šance kdy jsme netrefili prázdnou branku, na druhou stranu jsme mohli ale i inkasovat, Karlovy Vary tam měly nával střel, ale ustáli jsme to. V nájezdech vyhráli energetici, díky naší lehké nedisciplinovanosti.