HC Energie Karlovy Vary

Musíme hrát tak, aby si to lidé užívali, hlásí Novotný

Filip Novotný předstoupil v neděli proti dalšímu extraligovému celku. Mladá Boleslav však nedokázala najít způsob jak karlovarského gólmana přemoci a tak si Novotný připsal při druhém startu v sezoně premiérovou nulu. „V extralize jsou složitější kombinace, každý z hráčů protivníka může vstřelit branku. Musím se tak soustředit na každý puk," konstatoval po utkání brankář Energie.

Filipe, bude vaše extraligová nula dražší než v první lize?
Ještě ani nevím, řekli mi, že mě to něco bude stát, ale ještě netuším kolik (úsměv).

Jak jste si užil první domácí extraligové utkání, ve kterém jste hned vychytal nulu?
Atmosféra byla úžasná, fanoušci si to užívali. Když budeme takhle bojovat, tak ti lidé přijdou a budou si to užívat s námi. Ohledně zásahů, pro gólmana je vždy lepší, když na něj jde hodně střel, lépe to potom utíká.

Nedoufali jste ve větší návštěvu, když na baráž bývala plná hala?
Vůbec mi to nepřišlo jako malá návštěva, i když nebylo vyprodáno jako na baráži, tak udělali fanoušci skvělou atmosféru. Přeci jen je ještě venku hezky a lidé si užívají jiných aktivit. Doufám, že bude návštěvníky bavit náš hokej. Musíme hrát jako dnes, aby lidé měli z utkání dobrý pocit a rádi se vraceli.

I přes prohru v Olomouci, jste první extraligový zápas nesehráli vůbec špatně, byla tedy o to větší chuť si to dnes vynahradit?
Každý zápas je důležitý! Bylo nám jasné, že kdybychom dnes prohráli, byli bychom v citelné ztrátě a hůře by se to dohánělo.

Je pro brankáře velký rozdíl mezi extraligou a první ligou?
Rozdíl tam určitě je, tak o dvě úrovně. Všechny soupeřovy formace jsou vyrovnané a každý z hráčů na ledě může vstřelit branku. Střelci mají rychlejší a tvrdší rány, jsou zde složitější kombinace a tak si gólman musí dávat pozor na každý puk.

Chytal jste zatím první dva zápasy extraligy, znamená to tedy, že jste brankářská jednička?
My to se Závim nemáme rozdělené, hlavní je podat v utkání co nejlepší výkon a umístit se na pozicích, na kterých chceme. Máme s Tomášem super vztah a takové věci neřešíme.

V pátek vás čeká Třinec, znovu silné útočné mužstvo jako Mladá Boleslav. Jak se na to připravit?
Musíme se připravovat na každý zápas individuálně a nemyslet na předchozí výsledky. Proto se budeme snažit a bojovat o další extraligové body.

Dnes jste měl skoro čtyřicet zásahů, bude nějaké volno od trenérů?
Určitě ne. Hraje se v pátek a tak to nebude tak náročné. Je začátek sezóny a všichni jsme teď nabití do dalších soubojů.


Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | so 15.9.2018

Poprvé doma, energetici hostí Mladou Boleslav