HC Energie Karlovy Vary

Dorost potřetí bez bodu, doma nestačil na Slavii

Karlovarským dorostencům nevyšel ani třetí zápas v sezoně. Proti Slavii bojovali poprvé na domácím ledě, ale ani to na zisk premiérových bodů nestačilo. Po prohře 1:3 v základní hrací době neuspěli ani v nadstavbě, kde o bonusovém bodu pro Pražany rozhodl v nájezdech Dominik Palát.
Extraliga dorostu, 3. kolo, čt 20.9.2018
Karlovy Vary
Slavia
1:3
0:0, 1:2, 0:1 - N 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 32. Sapoušek (Prošek, Hohl) – 29. Slavíček (Hofamann, Rulc), 35. Altrichter (Malínek), 45. Brummel (Altrichter, Palát), rozh. náj. Palát. Rozhodčí: Šindel – Charvát, Fiala. Vyloučení: 5:7, navíc Vogel (KVA) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 26:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Karlovy Vary: Bajgar – Vogel "C", Hohl, Petretič, Prošek, Zolnaj – März "A", Sapoušek, Šmajda, Remeš "A", Botoš, Blecha, Bubanec, Hrůša, Šlechta.
Slavia: Pittr – Srdínko "C", Kluch, Čech, Horáček, Palát, Hrdlička, Stejskal – Hofmann "A", Rulc "A", Slavíček, Malínek, Altrichter, Brummel, Svoboda, Greguss, Vymětal, Jokl.

Komentář k utkání

Karlovarským se vstup do utkání příliš nevyvedl. Ihned ve třetí minutě si zahráli oslabení. Slavii se ale v početní převaze nepodařilo skórovat. Jedinou větší šanci měl Horáček, jehož střela skončila v Bajgarově lapačce. Energetikům se povedlo ustát přesilovou hru. Celkům se nedařilo dostat se ke koncovce nebo k pořádné střele, která by ohrozila brankoviště soupeře. Hra se sice přelévala z jednoho konce hřiště na druhý, ale akce k vidění nebyly. V 10. minutě se málem podařilo Slavii odskočit Karlovým Varům o jednu branku. Energetici totiž zaváhali v rozehrávce a kotouče se za domácí brankou zmocnila Slavia Praha, která mezi kruhy našla připravené Altrichtera, ten ke štěstí Energie nepřekonal Bajgara. Ihned poté se sešívaní dostali do další velké šance, Šimon Slavíček se objevil sám před brankářem Karlových Varů, ovšem Matyáš Bajgar předvedl skvělý zákrok lapačkou. Ke větší šanci se ale už ani jeden z týmů nedostal.

Ve druhé třetině se diváci konečně dočkali gólů, kterým předcházela řada nevyužitých šancí. Greguss se snažil na dva pokusy překonat karlovarského brankáře, ale domácí gólman si s jeho střelami poradil. Ve 24. minutě přišlo vyloučení na straně Karlových Varů. Na trestnou lavici zamířil Jakub Vogel, během přesilové hry se Slavia Praha dostala do velké šance, kdy Šimon Slavíček ujel sám karlovarské obraně, ale nakonec trefil jen boční síť Bajgarovy brány. Ve vlastním oslabení se do šance dostal Maxim Brummel, ale jeho střela nebyla úspěšná. Na druhé straně se zapotil Pittr, před nímž se objevil Josef Blecha, který těsně minul branku sešívaných. Ve 29. minutě zvedla ruce nad hlavu Slavia. Prvně se dostal ke střele Srdínko, kotouč se však zastavil za brankou energetiků, následně se objevil na hokejce Šimona Slavíčka, který překonal ležícího Bajgara. V polovině druhého dějství odešel na trestnou lavici Jakub Svoboda, před koncem přesilové hry energetiků se podařilo Robinu Sapouškovi trefit pod Pittrovu vyrážečku. Od té doby se tempo hry zvedlo. Do jednobrankového vedení odskočila znovu Slavia po gólu Jakuba Altrichtera.

Dvě minuty po začátku třetí třetiny ujel Jakub Svoboda karlovarské obraně, ale trefil se přímo do náruče Bajgara. Ve 44. minutě doklepl kotouč za záda domácího brankáře Maxim Brummer. Od té doby se zdálo, že Energii došla energie. Už se netlačila tolik do útočné třetiny, šance neměla téměř žádné. Když se však najednou podařilo Karlovarským dostat do obranného pásma Slavie, nedokázali překonat brankáře sešívaných. V 56. minutě se dostal do šance Aleš Čech, který se snažil těsně před bránou domácích tečovat puk, ale za záda Bajgara jej nedostal. V poslední vteřině se ke střele dostal Vogel, ale trefil už jen boční síť.

Během nadstavby byla aktivnější Slavia, která se mnohem více tlačila do branky soupeře, ale skórovat se jí nepodařilo. Karlovým Varům dělala hra sešívaných poměrně velké potíže. Slavíček byl blízko k vítěznému gólu, ale brankář Energie stačil zakročit. V pěti sériích nájezdů padl jediný gól, jehož autorem se stal Dominik Palát, který rozhodl o bonusovém bodu pro Slavii.

Ohlasy trenérů

Tomáš Lengö (HC Energie Karlovy Vary): Z naší strany to byl solidní zápas, až na jeden osobní trest jsme nebyli moc vylučovaní. Opět byla špatná střelba a koncovka, s tím se trápíme už dlouho, ale jinak bych kluky pochválil za celkový výkon

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Neměli jsme vůbec dobrý vstup do utkání, nevím, jestli to bylo cestou, ale prostě se nám nepovedl. O to víc si ceníme toho, že jsme tu získali cenné čtyři body. S předvedenou hrou moc spokojeni nejsme, ale jsou to mladí kluci a věříme, že v dalším zápase získáme stejně bodů a předvedeme lepší výkon.