HC Energie Karlovy Vary

Stanislav Balán: Každá prohra mrzí, ale sezona je dlouhá a hážeme to za hlavu

Energie vyrazila v neděli na led úřadujícího mistra z Brna. Ačkoliv se po většinu zápasu držela v těsném kontaktu, náročnému soupeři nakonec bod sebrat nedokázala. Svíčku naděje pro Karlovarské pomáhal dvěma asistencemi udržovat dlouho zapálenou i Stanislav Balán.
Kometě jste byli vyrovnaným soupeřem, body ale nevezete. Jak moc to mrzí?

Každá prohra mrzí a dneska mrzí o to víc, když jsme měli na to, abychom tu nějaké body uhráli. Ztrestala nás jedna pětka.

Překvapilo vás, že si Kometa nevypracovala více šancí a uhrála to v podstatě jen na jeden útok?
Dneska hrála první pětka, která rozhodla zápas, ale minule to zase byla jiná pětka, mají kvalitní hráče. Určitě mají kvalitnější kádr než my, ale dneska jsme na ně měli a je to škoda.

S čím jste do zápasu šli? Měli jste v plánu opatrnější hru a vyčkávat, co udělá soupeř?
To by byla sebevražda, jenom stát a čekat, co s námi provedou. Dopadlo by to hůř, než to dopadlo. Šli jsme do utkání s tím, že budeme útočit, tlačit se do brány, jako do každého zápasu. Nemůžeme jen bránit a čekat, než nás soupeř porazí.

Přišlo vám, že soupeře v první třetině zaskočilo, jak jste byli draví?
V extralize jsme se začali snažit na soupeře vždycky vletět a překvapit je alespoň svým nasazením a bruslením. To se nám ale kromě jednoho zápasu nepodařilo pro měnit v góly. Pokud v tom všem budeme pokračovat a přidáme ty góly, bude to mnohem lepší.

Jak je skličující, že jste dneska na Kometu měli a v tabulce po osmi kolech není tolik bodů?
Každá prohra mrzí, ale sezona je dlouhá. My jsme připraveni na to, že asi nebudeme v první pětce, takže jdeme dál a hážeme to za hlavu.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 6.10.2018

Nováček proti mistrovi, Energie hraje v Brně