HC Energie Karlovy Vary

Sparta byla nad naše síly, uznal Novotný

Mohl to pro něj být speciální večer. Filip Novotný se v extraligovém utkání poprvé postavil svému bývalému zaměstnavateli a za stavu 2:0 měl se svými spoluhráči dobře nakročeno k úspěchu. Jenže přišlo rychlé snížení a Sparta byla rázem k nezastavení. „Byl to smolný moment, bohužel však však klíčový,“ říká sedmadvacetiletý gólman v našem rozhovoru.

Filipe, prohráli jste na Spartě 2:5, jak hodnotíte utkání?
Výborně jsme do něj vstoupili. Povedla se nám první třetina, ve které jsme měli plno šancí. Vedli jsme dokonce 2:0. Tento stav se nám ale nepodařilo udržet dlouho. Spartě se podařilo vyrovnat a následně šla v přesilovce do vedení. To ji nakoplo a my už jsme neměli moc šancí na úspěch. Sparta má silný tým a jakmile se dostane na koně, hraje se s ní strašně špatně.

První gól Sparty byl hodně nešťastný. Dokážete popsat, jak se kotouč dostal do branky?
Byl to smolný moment, bohužel však však klíčový, a o to více to mrzí. Několikrát jsme v tom střídání měli puk na holi, ale nedokázali ho vyhodit. Dostal se za branku, Kudrnka (Andrej Kudrna) s ním rychle vyjel, trefil mou hokejku a od ní se puk odrazil mezi nohy a dojel až za čáru. Bohužel, dal jsem si dva vlastňáky, což mohlo rozhodnout zápas.

Do závěrečného dějství jste vstupovali za vyrovnaného stavu. Jaké pokyny šly od trenérů?
Chtěli jsme především ubránit přesilovku, kterou si soupeř přenesl ze druhé třetiny. To se nám bohužel nepovedlo, Sparta otočila zápas, dostala se na koně a pak už si to zkušeně pohlídala.

Ve Spartě jste dlouho působil. Byl pro vás proto zápas specifický?
Strávil jsem ve Spartě nějaký čas, takže jsem se na zápas těšil. Bohužel jsme prohráli. Musíme však uznat kvalitu soupeře, která byla tentokrát nad naše síly.

V Brně chytal Tomáš Závorka, na Spartě vy. Znamená to, že se nyní budete střídat?
Netuším, tohle je spíše otázka na trenéry. Můžu ale za nás oba říct, že jsme na jedné lodi a vzájemně se podporujeme. Víme, že naše úloha není jednoduchá. Ale když jsme v brance, snažíme se pochytat maximum střel, bojovat a pomoci vychytat nějaké body.

V pátek hostíte Vítkovice. Jak se na tohoto soupeře budete připravovat?
Hrajeme doma, takže tam musíme nechat vše a uhrát body, které potřebujeme. Myslím si, že doma nehrajeme špatně, ale chybí nám více bojovnosti, kterou naopak sršíme venku. Věřím, že to dokážeme v pátek skloubit a vyhrajeme.

Spartu výborně znáte, dá se nějak srovnat ta minulá se současnou, kterou vede Uwe Krupp?
Tohle mi asi nepřísluší hodnotit ani komentovat. Sparta je Sparta a tak to vždycky bude. Má ty nejvyšší ambice a skvělý kádr. Na druhou stranu ji každý soupeř nesnáší a o to víc chce proti ni bodovat. Ale letos zatím hraje Sparta dobře, uvidíme, jestli v tom vydrží celou sezonu.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | po 8.10.2018

V hlavním městě vyzve Energie Spartu